Giro na Japonsko leta 2018?

Giro na Japonsko leta 2018?
11.05.2016 AVTOR: D. Z.
Novinarji časopisa La Stampa pišejo, da se organizatorji dirke po Italiji dogovarjajo, da bi leta 2018 prve štiri dni Giro gostoval na Japonskem. Na sporedu tudi Gora Fuji.

La Stampa piše, da obstajajo velike možnosti, da bi se dirka po Italiji leta 2018 začela na Japonskem. Tam naj bi potekale štiri etape. Predvsem v okolici Shizuoke. Ena etapa naj bi kolesarje popeljala tudi na znameniti Mont Fuji. Govorimo o najvišji gori na Japonskem. Vrh je na 3776 metrih nadmorske višine.

Novinar Giorgio Viberti piše, da je direktor Gira Mauro Vegni že odpotoval na Japonsko. Dokončno pogodbo pa bi lahko podpisali že do konca letošnje dirke po Italiji. V te pogovore naj bi se vpletla oglaševalska agencija Asatsu-DK. Sicer pa je kolesarstvo na Japonskem vse bolj popularno. Ob koncu sezone organizirajo tudi dirki Japan Cup in Saitama Criterium. Vegni je zavrnil, da bi do dogovora že prišlo, vendar:

»Za Giro je vedno veliko zanimanja in kontakta z Japonci ne bom zanikal. A je za vse še prezgodaj. Ne morem reči, da bo do dogovora prišlo. « Giro se je že 12-krat začel v tujini, a odhod na Japonsko bi pomenil, da bi se tritedenska dirka sploh prvič začela izven Evrope. Pred leti so se organizatorji že dogovarjali, da bi prve dni Gira gostil ameriški Washington, vendar do tega ni prišlo. Govorilo se je tudi, da si različne evropske prestolnice želijo gostiti rožnato karavano, pa tudi v Dubaju in Abu Dhabiju so zainteresirani.

La Stampa piše, da naj bi štirje dnevi na Japonskem stali 35 milijonov evrov. Vsaka ekipa naj bi za nastopanje tam prejela nekje med 250 in 500 tisoč evri. S tem bi ekipe prepričali, da sprejmejo neprijetno dejstvo – 14 ur dolg transfer v Evropo. Seveda ni jasno, če se bi ekipe s tem strinjale. Poleg tega bi morala tudi Mednarodna kolesarska zveza odobriti dva dneva počitka zapored. In to tako hitro po začetku dirke. Letošnja nizozemska tridnevna avantura naj bi Nizozemce stala 13 milijonov evrov.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ