Giro Rosa: Van Vleutnova 15-krat prevozila ovinek in dobila prolog, Batageljeva 45 (fotogalerija)

Giro Rosa: Van Vleutnova 15-krat prevozila ovinek in dobila prolog, Batageljeva 45 (fotogalerija)
03.07.2015 AVTOR: D. Z.
S prologom v središču Ljubljane se je začel Giro Rosa, najprestižnejša dirka za kolesarke, na kateri nastopa tudi ekipa BTC City Ljubljana.

Kolesarke so morale opraviti dva kilometra dolgo preizkušnjo. Šlo je bolj za to, da so na koncu podelili majice, saj do večjih razlik vseeno ni prišlo. Najboljši čas je postavila Annemiek Van Vleuten, ki je tako ponovila lanski uspeh. Nizozemka, ki vozi za moštvo Bigla je tako oblekla tudi rožnato majico najboljše v skupnem seštevku. "Nisem kandidatka za končno zmago in tako sem vse stavila na ta prolog. Bila sem osredotočena. Zame je bil ta dan zelo pomemben. Lepo je če zmagaš in da za povrh dobiš še rožnato majico. To je nekaj posebnega. Jutrišnjo etapo bom tako lahko začela v prvi vrsti. Že lani nisem mogla zaspati," je priznala Van Vleutnova.

Nizozemka si je ponovitve lanskega uspeha očitno zelo želela: "Imeli smo štiri ovinke in tam si nisem smela privoščiti napake. Niti ene sam ne. Dirka je bila prekratka, da bi lahko napako popravila. Zato sem morala ostati povsem osredotočena. Na ogledu proge sem en ovinek odpeljala vsaj petnajstkrat. In ja. Bilo je dovolj." Sekundo slabši čas sta postavili klubski kolegici pri Rabobanku. Druga je bila Lucinda Brand, tretja pa Roxanne Knetemann. Obe sta članici Rabobanka. Zanimivo. Brandova je na progo šla kot zadnja, tako da je bila Van Vleutnova vseskozi na trnih.

"Vedela sem, da bo Brandova nevarna in tako je bilo kar težko čakati še nanjo. Vendar pa se je izplačajo počakati," je priznala Van Vleutnova. Brandova pa je dodala, da je naredila napako, kjer je izgubila dragocen čas. "Pred startom sem se dobro počutila. Bila sem živčna, vendar pa je bil to dober znak. Bilo je kratko in težko, kar pa ni ravno zame. Vendar sem vedela, da lahko nekaj pridobim prav v ovinkih. Blizu sem bila, a sem v ovinku naredila napako, kar zdaj boli, saj sem tam izgubila nekaj časa. A dirka je pač dirka. Vse moraš narediti prav, tako da sem tudi s tem lahko zadovoljna."

Roxanne Knetemann se je morala zadovoljiti s tretjim mestom, čeprav je po tiho morda pričakovala še kaj več: "Lahko sem še hitrejša, saj sem bila na koncu povsem mrtva, a moram biti tudi s tem zadovoljna. Na prologu je vedno tako. Vedela sem, da sta obe pred mano dobri v ovinkih in mislim, da sem prav v ovinkih izgubila ta prolog." Najboljša Slovenka je bila Polona Batagelj. Progo je premagala 13 sekund počasneje od zmagovalke, kar je bilo dovolj za 45. mesto.


Z zanimanjem je prireditev spremljal tudi glavni mož dirke Giuseppe Rivolta


Na koncu so bile med prvimi petimi uvrščenimi, kar tri kolesarke iz ekipe Rabobank-Liv Woman Cycling Team.


Kolesarke na dvokilometrskem prologu v spremstvu RAI italijanske televizijske ekipe.


PAVLUKHINA Olena po prologu na 35. mestu, najboljša iz ekipe BTC City Ljubljana BUJAK Eugenia na 30. mestu.


Za ROY Sarah iz ekipe Orica - AIS se ni izšlo vse po načrtih, na obratu je bila premočna in bila je potrebna menjava kolesa.

Generalna razvrstitev po prologu:
 Po prologu razvrstitev kolesark BTC City Ljubljana:

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ