Giro s Toyoto na pot do ogljične nevtralnosti

Giro s Toyoto na pot do ogljične nevtralnosti
22.04.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Toyota

Predstavniki Toyote in RCS Sport, ki organizira dirko po Italiji, so dosegli dogovor o podaljšanju sodelovanja še za tri leta. Glavna vozila rožnate pentlje tako ostajajo japonska.

V Rimu, na sedežu italijanskega predstavništva Toyote, so predstavniki RCS Sport na slovesni prireditvi podaljšali sodelovanje z japonskim proizvajalcem avtomobilov in hkrati tudi prevzeli floto avtomobilov, s katerimi bodo spremljali letošnjo dirko po Italiji.

Toyota bo še naprej partner tudi za vse ostale dirke, ki potekajo pod okriljem RCS Sport, sodelovanje pa velja najmanj do konca leta 2025. »S Toyoto si delimo vizijo o okoljski nevtralnosti, kar potrjujemo tudi z vozili, ki jih bomo uporabljali. Na Giru bomo imeli le hibridne in električne avtomobile, vsako leto proizvedemo manj emisij. Na dolgi rok si želimo, da bi s partnerstvom dosegli ogljično nevtralnost na vseh večjih športnih dogodkih. Verjamemo, da je Toyota pravi partner za to.«

Test za bZ4Xs, glavnina terenci RAV4

O okoljski ozaveščenosti se veliko govori na praktično vsakem pomembnem dogodku, ne le v športu, žal pa kolesarstvo še zdaleč ni zelen šport. Številčna spremljevalna vozila v karavani vsako leto proizvedejo ogromno izpustov.

Prireditelji Gira bodo imeli za 106. dirko po Italiji na voljo več kot 50 vozil, v floti bo pet novih električnih vozil Toyota bZ4Xs, ki so del nove generacije električnih vozil, ki ne proizvajajo nič izpustov (bZ = Beyond Zero). 

Glavnina vozil pa bo še naprej terencev RAV4, ki bodo tako priključni kot regneracijski hibridi in ki so za potrebe kolesarske dirke tudi najbolj primerni. Direktor dirke si res težko privošči, da bi mu pred zaključkom etape zmanjkalo baterije v povsem električnem vozilu. 

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ