Giro stavnice: Prvi Dumoulin ... Roglič takoj za njim

Giro stavnice: Prvi Dumoulin ... Roglič takoj za njim
03.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Veliko je odprtih uradnih stav na to, kdo bo dobil letošnjo dirko po Italiji. Zato je tu nekakšna skupna ocena, koliko možnosti se pripisuje favoritom?

Veliko različnih stavnic je že odprtih za dirko po Italiji. Seveda govorimo o stavah, kdo ima največ možnosti za zmago na tritedenski preizkušnji. Seveda je po izjemnih predstavah med najboljšimi tudi Primož Roglič. A ni povsem na vrhu. Če pogledamo nekakšen povzetek. Najmanj bi zaslužili, če bi stavili na Toma Dumoulina, saj je na samem vrhu.

Nizozemec letos še ni bil v tisti pravi formi, a vsako leto je dokazal, da se zna pripraviti za dirko, ki jo ima za osrednji cilj. Dumoulinu – že zmagovalcu dirke po Italiji – torej pet zvezdic, štiri pa pripadajo trem kolesarjem. Letos izvrstnemu Primožu Rogliču, Simonu Yatesu in Eganu Bernalu. Tri zvezdice bi glede na stavnice pripisali dvakratnemu zmagovalcu Gira Vincenzu Nibaliju, zmagovalcu dveh etapnih dirki v tej sezoni Miguelu Angelu Lopezu in povratniku po poškodbi Mikelu Landi.

Dve zvezdici prejmejo Richard Carapaz, Ilnur Zakarin in svetovni prvak Alejandro Valverde, ki se vrača na italijansko dirko. Potem so tu še številni, ki bi jim lahko pripisali eno zvezdico: Bauke Mollema, Rafal Majka, Bob Jungels, Davide Formolo ter štirje, ki bodo že od samega začetka kolesarili v vlogah pomočnikov: Domenico Pozzovivo, Esteban Chaves, Ivan Sosa in Wilco Kelderman. Na stavnicah je bil zelo visoko tudi lanski zmagovalec dirke po Franciji Geraint Thomas, ki pa je nedavno dokončno potrdil, da ga na Giru ne bo.

Stavnice
***** Tom Dumoulin.
**** Simon Yates, Primož Roglič in Egan Bernal.
*** Vincenzo Nibali, Miguel Angel Lopez in Mikel Landa.
** Richard Carapaz, Ilnur Zakarin in Alejandro Valverde.
* Ivan Sosa, Domenico Pozzovivo, Bauke Mollema, Rafal Majka, Bob Jungels, Davide Formolo, Esteban Chavec, Wilco Kelderman in Ivan Sosa.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ