Giro z Unicefom v dobro otrok

Giro z Unicefom v dobro otrok
27.04.2012 AVTOR: D. Z.
Dirka po Italiji je vse bliže. Začela se bo 5. maja na Danskem. Organizatorji pa so sporočili, da bodo letos sodelovali tudi z dobrodelno organizacijo Unicef.
Na dirki po Italiji bodo izpostavljali predvsem problem velike smrtnosti pri otrocih. "Vogliamo Zero". Tako se glasi slogan. Razlog za to potezo so našli tudi po zaslugi neverjetnih številk. Po podatkih Unicefa naj bi po vsem svetu vsak dan zaradi bolezni, ki jih ni težko odkriti in tudi pozdraviti, umrlo okrog 22 tisoč otrok mlajših od petih let.

"Številka, ki je ne moremo prezreti. To hočemo izboljšati. Na to bomo opozarjali na različne načine. Cilj je, da bi s preprostimi in ne tako dragimi postopki rešili na stotine otrok," so organizatorji zapisali v izjavi za javnost in dodali: "Vsaka posamezna etapa bo priložnost za to, da bomo o tem problemu obveščali 'tifose'."

Vsak navijač bo lahko tudi prispeval svoj delež. Od 7. maja pa vse do 28. maja bo namreč vsak posameznik s poslanim SMS-om na številko 45505 Unicefu doniral 2 evra. "Organizatorjem dirke po Italiji smo zelo hvaležni za trud in navdušenje, s katerim so se lotili tega projekta," je dejal generalni direktor Unicefa za Italijo Davide Usai, ki je še dodal: "Prepričan sem, da bo to zgolj prva etapa našega dolgoročnega sodelovanja."

foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ