Giro: 200 km ravnine, potem pa pester zaključek

Giro: 200 km ravnine, potem pa pester zaključek
18.05.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka po Italiji. 11. etapa. Dolga ravnina in pester zaključek. Bodo do izraza prišli sprinterji ali napadalni kolesarji?

Dolga ravnina ...
11. etapa na dirki po Italiji bo potekala od Modene do Asola. Vseskozi na nizki nadmorski višini. To bo vsekakor etapa, v kateri bi si lahko po težkem dnevu vsaj nekoliko odpočili kolesarji, ki računajo na visoka mesta v skupnem seštevku. Vsaj v prvem delu etape bo priložnost za to.

Etapa se bo začela v Modeni, dolga pa bo kar 227 kilometrov. Od tega pa jih bo skoraj dvesto bolj ali manj ravninskih. Kolesarji bodo imeli na 139 kilometru prvi leteči cilj, na 165 pa drugega. Zdi se, kot bi to bil dan po godu sprinterjev. A v zaključku, pred prihodom v Asolo, kjer bo tudi cilj, se stvari zapletejo.

Pester zaključek
Po dobrih dvesto kilometrih dirkanja se bo začel vzpon četrte kategorije na 374 metrov visoko Forcello Mostaccin. Vrh bo po skoraj 208 prevoženih kilometrih. Vzpon je dolg 2,9 km. Zadnji kilometer je v povprečju 10,2 odstoten, največji naklon pa prav v tem odseku presega 16 %.

Sledil bo spust in kratek vzpon ob prihodu v Asolo. To bo vsega pet kilometrov pred ciljem. Kilometer dolg vzpon s povprečnim naklonom 7 %. Sledil bo hiter spust po širokih cestah. Zadnji ovinek je devetsto metrov pred ciljem. Sprinterji, kot je Andre Greipel bodo sicer upali na uspeh, a mnogi bodo lahko računali na to, da bi jih prav v razgibanem zaključku presenetili.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ