Giro: 211 km dolg sprinterski dan

Giro: 211 km dolg sprinterski dan
12.05.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka po Italiji. 7. etapa. Dva kategorizirana vzpon. Spet bo to morda priložnost za sprinterje. Morda pa tudi za ubežnike.

Dolgih 211 km
Dirka po Italiji se nadaljuje s sedmo etapo. Potem, ko so favoriti za rožnato majico prvič zares preizkusili formo, si bodo zdaj morda lahko celo nekoliko oddahnili. Pa čeprav etapa še zdaleč ni lahka, predvsem pa je zelo dolga. Start bo gostila Sulmona, po 211 kilometrih dirkanja pa bo cilj v Folignu.

Takoj po startu se bodo kolesarji pričeli vzpenjati in po 20 kilometrih bo gorski cilj druge kategorije na 746 metrov visokem vzponu Le Svolte di Popoli. Sledil bo še vedno rahel vzpon, potem pa spust in rahel vzpon do letečega cilja v L'Aquili. Razgiban teren se bo nadaljeval vse do 80 kilometra. Potem pa spust in nekoliko lažje nadaljevanje vse do vznožja drugega in obenem zadnjega kategoriziranega vzpona v etapi.

Sprinterji ali ubežniki?
Kolesarji se bodo začeli vzpenjati po 153 kilometrih dirkanja. Na vrh 646 metrov visokega vzpona četrte kategorije Valico della Somma bodo kolesarji prispeli po 170 kilometrih dirkanja. Do cilja pa bo še dolgih 40 kilometrov. Najprej spust, potem pa še dobrih 20 kilometrov ravnine. Že zmagovalec šeste etape Tim Wellens je poudaril, da bodo v tej etapi spet vse stavili na Andreja Greipla.

Torej, to pomeni, da v ekipah razmišljajo o sprintu glavnine. Pa vendarle je trasa dovolj razgibana, da bi lahko na uspeh upali tudi ubežniki. Vsekakor pa se bodo sprinterji poskušali znebiti vsaj Marcela Kittla, ki je v čistem sprintu že dvakrat dokazal, da je premočan. V zadnjih dveh kilometrih se zvrsti serija ovinkov od 1,3 km do cilja pa trasa ni več tehnično zahtevna. Petsto metrov pred ciljem je rahel desni ovinek, a cesta je dovolj široka, da bi lahko videli pravi sprint. Če bo do tega prišlo …

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ