Giro: Elia Viviani še drugič pred odhodom

Giro: Elia Viviani še drugič pred odhodom
06.05.2018 AVTOR: D. Z.
Elia Viviani je dobil tretjo etapo na dirki po Italiji. Slavil je drugič zapored. Matej Mohorič je bil 13. Pred odhodom v Italijo vodi Rohan Dennis.

Za kolesarji na dirki po Italiji je tretja in obenem zadnja etapa v Izraelu. Ta se je začela v Beer Ševi in končala v Eilatu.

Vmes so morali kolesarji premagati kar 229 bolj ali manj ravninskih kilometrov. Kolesarje je zelo skrbel predvsem veter s strani v samem zaključku. Takoj po startu pa je prišlo tudi do pobega dneva. Napadli so Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy), Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) in Enrico Barbin (Bardiani-CSF).

Hitro so si privozili več kot sedem minut prednosti, a glavnina z vodilnim Rohanom Dennisom je imela vse pod nadzorom. Karavana se je podala tudi skozi puščavo Negev. Večjih sprememb ni bilo. Na prvih dveh letečih ciljih je bil najboljši Boivin. Edini gorski cilj – govorimo o vzponu četrte kategorije – je dobil Barbin, ki je tako obdržal vodstvo v tem točkovanju. V zadnjih 50 kilometrih je glavnina pospešila, v zaključku pa so morali kolesarji premagati tudi nekaj krožišč. Tam so pobudo prevzeli kolesarji Quick Stepa, ki so pripravljali sprint za Elio Vivianiju.

Zaključek pa zanimiv. Sam Bennett je prvi začel s sprintom, tik za njim pa je bil Viviani. Bennett je krepko spremenil smer in šel povsem desno ob ograjo. Viviani ga je prehiteval prav po desni in ob ograji se je celo naslonil na Bennetta. Kljub temu je bil zelo hiter in je imel še dovolj moči, da je Bennetta tudi prehitel. Viviani je prišel do druge zmage zapored. To je njegova tretja na dirki po Italiji. Prvo je namreč osvojil leta 2015. Dobro se je znašel tudi Matej Mohorič, ki je zasedel 13. mesto. Rohan Dennis je obdržal rožnato majico. Pred kolesarji je zdaj že dirkanja prost dan, čaka pa jih transfer do Italije. Naslednjo etapo bo gostila Sicilija.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ