Giro: Evenepoel, Roglič in potem močan Ineos

Giro: Evenepoel, Roglič in potem močan Ineos
01.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na prihajajoči dirki po Italiji se pričakuje predvsem dvoboj med Primožem Rogličem in Remcom Evenepoelom. A tu je tudi Ineos … Z Geraintom Thomasom in Tom Geogheganom Hartom.

"Resnično se veselim začetka Gira. V zadnjih dveh poskusih ga nisem niti končal, tako da upam, da bom tokrat vsaj do Rima prišel," je med drugim v izjavi za javnost s strani moštva Ineos Grenadiers dejal Geraint Thomas. Že zmagovalec dirke po Franciji na Giru resnično ni imel sreče, zdaj ko se njegova kariera bolj ali manj bliža koncu pa dokazuje, da je še vedno lahko konkurenčen.

Lani je bil tretji na dirki po Franciji. Letošnji prvi del sezone je bil slabši, dobro pripravljenost pa je pokazal po opravljenih višinskih pripravah na dirki Tour of the Alps: "Letošnja sezona je bila slabša, ampak zdaj sem na pravi poti in forma je vse boljša ravno ob pravem času. Poleg tega so vsi kolegi tudi zelo dobri. V Sierri Nevadi smo opravili zares dobre priprave, Tour of the Alps pa smo odlično odpeljali, kar je dobro za samozavest. Vsi smo samozavestni in se že veselimo dirkanja."

Thomas je še dodal, da želi predvsem uživati v tritedenskem dirkanju, potem ko se bo Giro po vsej verjetnosti dokončno razplamtel v zadnjem, zares zahtevnem tednu. Thomas ne bo edini adut Ineosa v boju za rožnato majico. V odlični formi je tudi zmagovalec prej omenjene dirke Tour of the Alps Tao Geoghegan Hart. Britanec je tudi že zmagovalec dirke po Italiji. Thomas je priznal, da bosta po vsej verjetnosti Roglič in Evenepoel za razred boljša od ostalih, ampak: "Ne bojim se ju, se pa zavedam, da bosta najmočnejša na dirki, še posebej po tem, kar sta letos in v preteklih letih že pokazala. Sta zelo močna, a imeli bomo svoje priložnosti za ju premagati."

Ekipa Ineos Grenadiers za Giro: Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart, Thymen Arensman, Pavel Sivakov, Laurens de Plus, Filippo Ganna, Salvatore Puccio in Ben Swift.

Značke: Dirka po Italiji
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ