Giro: Na startu Grega Bole, Luka Mezgec in Jan Polanc

Giro: Na startu Grega Bole, Luka Mezgec in Jan Polanc
07.05.2015 AVTOR: D. Z.
9. maja se bo začela 98. dirka po Italiji. Na njej bodo nastopili trije Slovenci. Luka Mezgec, Grega Bole in Jan Polanc.

Ekipe in kolesarji so že v okolici Sanrema, kjer se bo dirka po Italiji tudi začela. In na njej bodo nastopili trije Slovenci. Luka Mezgec (Giant Alpecin) bo lovil drugo etapno zmago na Giru. Lani je kot prvi Slovenec slavil v Trstu. Nosil bo številko 161. Grega Bole bi ravno tako lahko dobil kakšno izmed bolj razgibanih etap. Letos ga bomo prepoznali v oranžnem dresu CCC Sprandi Polkowice. Prepoznali ga bomo po številki 62.

In potem je v zadnjem trenutku prišlo do spremembe v Lampreju Meridi. Jan Polanc, ki se lahko pohvali s četrtim mestom v etapi na dirki po Italiji se vrača na Giro. Prepoznali ga boste po številki 106. Lanske zmage ne bo branil Nairo Quintana, ki vse stavi na dirko po Franciji. Zato pa bo številko ena nosil Movistarjev kolesar Benat Intxausti. Glavni favorit za zmago je vsekakor Alberto Contador, ki bi letos rad dobil tako Giro kot Tour.

"Fizično sem pripravljen na Giro, psihično pa tudi na to, kaj me čaka po Giru. Vem, da sem se odpovedal začetku sezone zato, da bom zdaj naskakoval dvojček Giro/Tour. Poleg tega mnogi menijo, da je to nemogoče, kar me še dodatno motivira," je dejal Contador. Na Giro se vrača Richie Porte. Za kolesarjem Skya je izjemna sezona, saj je dolgo vodil na letstvici World Toura, zdaj pa je drugi. Potem je tu Astanin Fabio Aru, ki bo kolesaril tudi na krilih nove pogodbe, ki jo je sklenil s kazahstansko ekipo.

Tu pa se imena kandidatov za stopničke ne končajo. Omenimo še nekatere kolesarje, kot so lani drugi Rigoberto Uran, Domenico Pozzovivo, Jurgen Van den Broeck, Ryder Hesjedal … Mezgec bo v sprintih imel kar hudo konkurenco. Andre Greipel, Michael Matthews, Elia Viviani, Giacomo Nizzolo, Manuel Belletti, Alessandro Petacchi, Gianni Meersman … Omenimo še vsaj dva belgijska zvezdnika, ki bosta tako ali drugače opozorila nase. Prvič bo na Giru nastopil Tom Boonen. Vrača se Philippe Gilbert, ki je leta 2009 v Italiji že slavil etapno zmago.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ