Giro: Najprej ura resnice, potem dan počitka

Giro: Najprej ura resnice, potem dan počitka
14.05.2016 AVTOR: D. Z.
Končno tudi pravi kronometer. Najdaljši na letošnji dirki po Italiji. A vsekakor ne lahek. Še kako bo razgiban.

40,5 km dolga 'ura resnice '
Dan pred drugim prostim dnem na dirki po Italiji bo na sporedu še zelo zahtevna etapa. Govorimo o 40,5 km dolgi posamični vožnji na čas. Ta bo najdaljša na letošnjem Giru. Po skoraj deset kilometrov dolgem prologu pa bo to spet priložnost za nekatere kolesarje, da si privozijo prednost pred zahtevnejšim nadaljevanjem dirke.

Kronometer bo potekal v Chiantiju. Začel se bo v predelu Radda in Chianti, ki leži na 540 metrih nadmorske višine. Cilj pa bo tristo metrov nižje v Greve in Chiantiju. Gre za razgiban kronometer. Predvsem prvi del, prvih deset kilometrov bo potekalo skorajda vseskozi navzgor. Sledil bo spust in rahel vzpon do prvega merjenja vmesnega časa.

Spust proti cilju
Potem se bodo kolesarji še vzpenjali, po 14,4 km pa bo sledil deset kilometrov dolg spust. Vmes bo tudi drugo merjenje vmesnega časa. Sledil bo lažji izmed dveh vzponov, nato spust in od 28,8 km do 33,7 km nov vzpon na Panzano in Chianti. Na vrhu 448 metrov visokega klanca bo tudi tretje merjenje vmesnega časa.

Sledila bo še skoraj sedem kilometrov dolga pot do cilja. Najprej dobre štiri kilometre dolg spust, potem pa v preostalih dveh kilometrih vseeno nekoliko blažji spust do Piazze Matteotti, kjer bo tudi cilj. Sicer bo veliko hitrih ovinkov, a organizatorji opozarjajo na U-ovinek vsega tristo metrov pred ciljem.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ