Giro: Odzivi najboljših

Giro: Odzivi najboljših
26.05.2012 AVTOR: D. Z.
Kraljevsko 20. etapo na dirki po Italiji je dobil Thomas De Gendt. Rožnato majico je obdržal Joaquin Rodriguez. Tu so še izjave nekaterih protagonistov.
Ryder Hesjedal
"Naredili so vse, da bi izgubil boj. Vendar je bila tokrat ekipa neverjetno. Ponosen sem na to, kako smo vozili. Celoten Giro je bil neverjeten. Upam, da imam dovolj dobro izhodišče pred jutrišnjim dnem. Dal bom vse od sebe."

Ivan Basso
"Za mano sta dva slaba dneva in priznati moram, da vse ni potekalo tako, kot smo si z ekipo želeli. Že na Mortirolo sem spoznal, da mi ne gre najboljše. In, ko se to zgodi, potem ti ne preostane drugega, kot da se braniš po najboljših močeh. Kot ste lahko videli, sem to moral početi tudi na zadnjem vzponu. Ko si v takem položaju, potem lahko samo priznaš, da so drugi preprosto boljši. Giro se konča jutri. Prav veliko ne morem spremeniti, vendar bom poskusil Giro končati kar se da visoko. Zdaj sem peti, s čimer nisem zadovoljen."

Thomas De Gendt
"Na Mortirolo sem napadel, ker sem poznal spust in sem vedel, da je zelo nevaren. Carrara je že bil v begu in mi je na vrhu še pomagal. Skupaj z Nievejem in njegovim klubskim kolegom smo imeli vsi samo en cilj. Dobiti etapo. Skupaj smo si privozili ogromno prednost. 30 kilometrov pred ciljem sem spoznal, da imam zares močne noge. V zadnjih kilometrih sem umiral, vendar nisem smel popustiti. Na lanskem Touru sem spoznal, da se lahko dobro peljem tudi na vzponih in letos sem naredil vse, da sem to vožnjo še izboljšal. Mislim, da je moj zaostanek prevelik, da bi lahko osvojil rožnato majico. Cilj je biti med prvimi petimi, mogoče med prvimi tremi."

Joaquin Rodriguez
"Ryder je prvi favorit za zmago. Ne rečem, da bom že startal z mislijo, da nimam možnosti za zmago, vendar, gledano v celoti, potreboval bi čudež, da bi obdržal majico. V zadnjih dneh smo vsi trpeli, vendar je Ryder v vožnji na čas precej hitrejši od mene. Če pa v svoje sposobnosti ne bi verjel, potem sam jutri sploh ne bi startal. De Gendt pa mislim, da za mano zaostaja preveč, pa tudi danes je porabil ogromno energije. Vendar, nikoli ne veš. Do konca dirke je zgolj en dan, vendar se lahko še marsikaj zgodi."

vir: cyclingnews.com in tuttobiciweb.it
foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ