Giro: Posebna nagrada za najtežjega prek Stelvia

Giro: Posebna nagrada za najtežjega prek Stelvia
10.05.2017 AVTOR: D. Z.
Tudi najtežji kolesar na dirki po Italiji bo prav posebej nagrajen, če bo v zadnjem tednu uspel premagati tudi znameniti prelaz Stelvio.

Na dirki po Italiji bo predvsem zadnji teden nadvse zahteven. Po 13 etapi sprinterji sploh ne bodo imeli več priložnosti za zmago.

Zato lahko pričakujemo velik osip sprinterjev z izjemo tistih, ki bodo upali na majico za najboljšega po točkah. Kako pa motivirati tudi po kilogramih najtežje kolesarje, da premagajo prelaz Stelvio? Ena izmed kavarn v Bormiu (Stelvio Experience Bicycle Caf é) – mestu ob vznožju Stelvia – pripravlja posebno nagrado, ki bi motivirala tiste najtežje kolesarje. Lastnik Daniele Schena je priznal, da ideja izvira z dirke po Flandriji iz leta 2015.

Takrat so organizatorji Matta Brammeierja, ki je kot prvi prevozil leteči cilj na 34 kilometru nagradili s pivom. Količina? Odvisna od njegove teže: “Ker spadam bolj v kategorijo tekačev, se mi zdi najbolj pošteno, da nagradim tiste, ki bodo na Stelvio morali prinesti več kilogramov, ” je pojasnil Schena. In tako se je odločil, da bo razdelil sto steklenic piva. Kateri kolesarji na dirki po Italiji pa so najtežji?

Andre Greipel ima 75 kilogramov, njegov klubski kolega pri Lotto Soudalu Adam Hansen ima še dva kilograma več. Kar 80 kilogramov naj bi imel sicer 188 centimetrov velik Rudiger Selig. Kolesar Laurens Ten Dam se je pošalil, da se bodo posebej potrudili, da čez Stelvio spravijo Toma Stamsnijderja. Po nekaterih podatkih naj bi imel kar 90 kilogramov, a se ti podatki krepko razlikujejo.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ