Giro: Prvi obračun na Etni

Giro: Prvi obračun na Etni
08.05.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Italiji je pred kolesarji zahtevna četrta etapa na Etno. Skupaj bodo morali premagati 3500 metrov nadmorske višine.

Pred kolesarji na stoti dirki po Italiji je prvi pravi preizkus za tiste, ki se nameravajo vse do konca boriti za rožnato majico.

Po treh dneh dirkanja, transferju in prostem dnevu je pred kolesarji vsekakor zahtevna od Cefaluja do Etne. Gre za 181 kilometrov dolgo preizkušnjo, v kateri bodo morali kolesarji premagati 3800 metrov nadmorske višine. Prvih 57 kilometrov bo ravninskih, potem pa se bo začel dolg vzpon na 1524 metrov visok prelaz Portella Femmina Morta. Gre za vzpon druge kategorije.

Vzpon je dolg skoraj 33 kilometrov, a je povprečni naklon nekoliko manjši od petih odstotkov. Na vrh bodo kolesarji prispeli po 90 kilometrih dirkanja. Sledil bo dolg spust, potem pa dva leteča cilja. Najprej v Brontu in nato po 140 kilometrih še v Biancavilli. Po 163 kilometrih pa se bo začel še zaključni vzpon. Cilj bon a 1892 metrov visoki Etni. Vzpon je dolg 18 kilometrov.

Povprečni naklon prvih šestih kilometrov znaša 7,1 %. Sledi kilometer rahlega spusta. Potem pa devet kilometrov vzpona s povprečnim naklonom 7,5 %. Po devetih kilometrih vzpenjanja je tudi najstrmejši odsek, ki znaša 12 %. Sam zaključek je nekoliko lažji. Povprečni naklon celotnega vzpona znaša 6 %. Gre pa za bolj ali manj enakomeren klanec z redkimi strmejšimi odseki.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ