Giro: Prvič po Pantanijevi drami v Madonno Di Campiglio

Giro: Prvič po Pantanijevi drami v Madonno Di Campiglio
15.09.2014 AVTOR: D. Z.
Madonna di Campiglio se vrača na dirko po Italiji. Po kar 16 letih premora. Zadnjič je to smučarsko središče cilj etape gostilo leta 1999.

V Trentu so predstavili eno izmed gorskih etap, ki bodo na sporedu na naslednji dirki po Italiji. Govorimo o etapi od Marostice do Madonne di Campiglia. Nič posebnega? Zimsko-športno središče cilja etape na dirki po Italiji ni gostilo že vse od leta 1999.

Takrat je bil najboljši Marco Pantani, a je naslednje jutra prišla novica, da je padel na dopinški kontroli, oziroma, da je imel previsok hematokrit. Tik pred koncem Gira, ki bi ga prepričljivo dobil, je tako moral zapustiti dirko. Zmagal je Ivan Gotti. Tokrat bo cilj nekoliko više kot takrat in bo zato nekoliko zahtevnejši.

Kolesarje bodo tja popeljali v 15. etapi, ki bo na sporedu 24. maja. Naslednji dan bo še drugi prosti dan. Etapa bo dolga 165 kilometrov, kolesarji pa bodo morali premagati 3900 metrov nadmorske višine. Poleg zaključnega klanca bo že na 60 km vrh 1089 metrov visoke La Fricce. Sledil bo spust. Po 134 kilometrih bo vrh naslednjega vzpona.

Kolesarji bodo morali prečkati 1291 metrov visoki Passo Daone. In potem bo sledila še Madonna Di Campiglio ... Vrh bo na 1715 metrih nadmorske višine. Gre za enakomeren vzpon, z nekje 6-7 odstotnim naklonom. Najstrmejša sta zaključna dva kilometra. Naslednje leto se bo Giro začel 9. maja in končal 31. maja.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ