Giro: Ravnina, začinjena z zanimivim zaključkom

Giro: Ravnina, začinjena z zanimivim zaključkom
21.05.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Italiji bo na sporedu 214 kilometrov dolga 17. Etapa, ki bo sicer bolj ali manj ravninska, a vzpon v zaključku bi lahko marsikaj spremenil.

214 kilometrov
Dirka po Italiji se bo nadaljevala z novo etapo, ki bo daljša od dvestotih kilometrov. Kolesarji bodo morali tokrat premagati 214 kilometrov. Na pot se bodo podali v mestu Carvaggio, najvišja točka dneva pa bo na 402 metrih nadmorske višine.

Etapo so organizatorji upravičeno označili za ravninsko. Prvih 192 kilometrov je tudi res taka. Potem pa bo na sporedu edini pravi vzpon na dirki. Govorimo o vzpon tretje kategorije na Crosaro. Dolg je dobrih pet kilometrov, tako da se bo končal tik preden bodo kolesarji prečkali dvesto kilometrsko znamko.

Ubežniki ali sprinterji?
Sledil bo še zapleten spust in potem dobrih 15 kilometrov ravnine do cilja v Vicenzi. Sprinterji bi vsekakor lahko iskali svoje priložnosti, vendar je vprašanje, če imajo ob sebi še dovolj počitih pomočnikov, ki bi lahko ujeli ubežnike.

Obenem bo na vzponu zagotovo prišlo do napadov, tako da bo zaključek še kako zanimiv. Vsekakor je to lahko velika priložnost tudi za Luko Mezgeca ali Grego Boleta. Še posebej, če bodo na vzponu sprinterji, kot je Mark Cavendish popustili.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ