Giro: Scarponijevega mesta ne bo nihče zapolnil

Giro: Scarponijevega mesta ne bo nihče zapolnil
30.04.2017 AVTOR: D. Z.
Iz Astane so sporočili, da bodo na dirki po Italiji nastopili s kolesarjem manj, kot dovoljujejo pravila. Razlog? V čast tragično preminulemu Micheleju Scarponiju.

Potrjene ekipe za Giro
Astana:
Pello Bilbao, Zhandos Bizhigitov, Dario Cataldo, Jesper Hansen, Tanel Kangert, Luis Leon Sanchez, Paolo Tiralongo in Andrej Zeits.
Bahrain Merida: Luka Pibernik, Vincenzo Nibali, Valerio Agnoli, Manuele Boaro, Giovanni Visconti, Enrico Gasparotto Javier Moreno in Konstantin Sivcov.
CCC Sprandi Pokowice: Jan Tratnik, Marcin Bialoblocki, Felix Grosschartner, Jan Hirt, Lukasz Owsian, Maciej Paterski, Simone Ponzi, Branislav Samoilau in Michal Schlegel
BMC: Tejay Van Garderen, Rohan Dennis, Manuel Quinziato, Francisco Ventoso, Silvan Dillier, Ben Hermans, Dylan Theuns, Joey Rosskopf in Manuel Senni.
Team Sky: Mikel Landa, Geraint Thomas, Philip Deignan, Kenny Elissonde, Michal Golas, Sebastian Henao, Vasilij Kirijenka, Salvatore Puccio in Diego Rosa.
UAE Team Emirates: Jan Polanc, Matej Mohorič, Valerio Conti, Rui Costa, Roberto Ferrari, Marco Marcato, Sacha Modolo, Simone Petilli in Edward Ravasi.
Trek Segafredo: Bauke Mollema, Jasper Stuyven, Eugenio Alafaci, Laurent Didier, Giacomo Nizzolo, Julien Bernard, Mads Pedersen, Peter Stetina in Jesus Hernandez.
Team Sunweb: Tom Dumoulin, Phil Bauhaus, Laurens Ten Dam, Simon Geschke, Chad Haga, Wilco Kelderman, Georg Preidler, Luke Sindre Skjostad in Tom Stamsnijder.
Lotto Soudal: Adam Hansen, Maxime Monfort, Andre Greipel, Tomasz Marczynski, Moreno Hofland, Ytting Lars Bak, Sean De Bie, Jasper De Buyst in Bart De Clercq.
Bora Hansgrohe: Cesare Benedetti, Sam Bennett, Matteo Pelucchi, Patrick Konrad, Gregor Muhlberger, Lukas Postlberger, Jan Barta, Jose Mendes in Rudiger Selig.
Bardiani CSF: Simone Andreetta, Nicola Boem, Mirco Maestri, Stefano Pirazzi, Giulio Ciccone, Nicola Ruffoni, Enrico Barbin, Vincenzo Albanese in Lorenzo Rota.
Ag2r La Mondiale: Hubert Dupont, Julien Berard, Francois Bidard, Alexandre Geniez, Domenico Pozzovivo, Quentin Jauregui, Matteo Montaguti, Clement Chevrier in Ben Gastauer.

Bliža se stota dirka po Italiji. Na tritedenskih dirkah lahko ekipe nastopajo z devetimi kolesarji, pri Astani pa so se odločili, da tega ne bodo storili. Prijavili so jih samo osem. Po odpovedi Fabia Aruja zaradi poškodbe bi moral ekipo kot kapetan voditi Michele Scarponi.

A prišlo je do tragične nesreče. Scarponi je v nesreči podlegel poškodbam Pri Astani so se odločili, da njemu v čast pustijo eno mesto v ekipi za Giro prazno. Scarponija tako ne bo nihče nadomestil. “Michele bi moral biti naš kapetan na Giru. Zato smo se odločili, da Micheleja ne nadomestimo, ” je dejal glavni menedžer Astane Aleksander Vinokurov: “Mislim, da je to prava odločitev in prepričan sem, da bodo organizatorji Gira, pa tudi celotna kolesarska skupnost to razumeli.

Pri Astani so se odločili, da bodo zbirali tudi denar, ki bo namenjen Scarponijevi družini. “Michele bo vsak dan z name. In vsak dan bomo dirkali v njegov spomin. Borili se bomo in se smejali. Prav tako, kot nas je on učil, ” je še zaključil Vinokurov. Na dirki po Italiji pa bodo nastopili: Pello Bilbao, Zhandos Bizhigitov, Dario Cataldo, Jesper Hansen, Tanel Kangert, Luis Leon Sanchez, Paolo Tiralongo in Andrej Zeits.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ