Giro: Skoraj 27 km dolga gorska ura resnice

Giro: Skoraj 27 km dolga gorska ura resnice
29.05.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarji se na dirki po Italiji vse bolj bližajo cilju v Trstu. A še prej sta pred njimi dve zahtevni etapi. Najprej petkov gorski kronometer.
Na letošnji dirki prave vožnje na čas, namenjene specialistom za te discipline praktično ni bilo. Po ekipnem prologu je bil namreč na sporedu še izjemno razgiban kronometer, ki ga je dobil Rigoberto Uran. Zdaj pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja. Sicer posamična vožnja na čas, a še zdaleč ne ravninska. Govorimo o gorskem kronometru.

Start bo v kraju Bassano del Grappa, ki leži na vsega 123 metrih nadmorske višine. Kolesarji bodo morali najprej prevoziti osem kilometrov ravnine. Po tem delu bo v kraju Semonzetto prvo merjenje vmesnega časa. Takoj zatem se bo že začel vzpon na 1712 metrov visok klanec Cima Grappa (Crespano del grappa). Povprečen naklon prvega dela vzpona, vse tja do 19 kilometra kronometra, znaša 7,4 odstotka. Tam bo drugo merjenje vmesnega časa. Potem sledi precej strmejših zaključek.

V zadnjih sedmih kilometrih povprečnih naklon znaša 8,9 odstotka. Na 22 kilometru se bodo morali kolesarji soočiti z najstrmejšim odsekom, kjer je naklon kar 14-odstoten. Cilj bodo dosegli po prevoženih 26,85 km. Na vrhu bodo podelili tudi točke v boju za modro majico najboljšega na gorskih ciljih, saj so ta vzpon označili za vzpon prve kategorije. Vsekakor bo boj za visoka mesta v skupnem seštevku še kako zanimiv. Predvsem za tretje se poteguje še lepo število kolesarjev.
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ