Giro: Sky z dvema kapetanoma in brez sprinterja

Giro: Sky z dvema kapetanoma in brez sprinterja
28.04.2017 AVTOR: D. Z.
Še dve močni ekipi sta razkrili imena kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Italiji. Govorimo o moštvih Sky in BMC.

Potrjene ekipe za Giro
BMC:
Tejay Van Garderen, Rohan Dennis, Manuel Quinziato, Francisco Ventoso, Silvan Dillier, Ben Hermans, Dylan Theuns, Joey Rosskopf in Manuel Senni.
Team Sky: Mikel Landa, Geraint Thomas, Philip Deignan, Kenny Elissonde, Michal Golas, Sebastian Henao, Vasilij Kirijenka, Salvatore Puccio in Diego Rosa.
UAE Team Emirates: Jan Polanc, Matej Mohorič, Valerio Conti, Rui Costa, Roberto Ferrari, Marco Marcato, Sacha Modolo, Simone Petilli in Edward Ravasi.
Trek Segafredo: Bauke Mollema, Jasper Stuyven, Eugenio Alafaci, Laurent Didier, Giacomo Nizzolo, Julien Bernard, Mads Pedersen, Peter Stetina in Jesus Hernandez.
Team Sunweb: Tom Dumoulin, Phil Bauhaus, Laurens Ten Dam, Simon Geschke, Chad Haga, Wilco Kelderman, Georg Preidler, Luke Sindre Skjostad in Tom Stamsnijder.
Lotto Soudal: Adam Hansen, Maxime Monfort, Andre Greipel, Tomasz Marczynski, Moreno Hofland, Ytting Lars Bak, Sean De Bie, Jasper De Buyst in Bart De Clercq.
Bora Hansgrohe: Cesare Benedetti, Sam Bennett, Matteo Pelucchi, Patrick Konrad, Gregor Muhlberger, Lukas Postlberger, Jan Barta, Jose Mendes in Rudiger Selig.
Bardiani CSF: Simone Andreetta, Nicola Boem, Mirco Maestri, Stefano Pirazzi, Giulio Ciccone, Nicola Ruffoni, Enrico Barbin, Vincenzo Albanese in Lorenzo Rota.
Ag2r La Mondiale: Hubert Dupont, Julien Berard, Francois Bidard, Alexandre Geniez, Domenico Pozzovivo, Quentin Jauregui, Matteo Montaguti, Clement Chevrier in Ben Gastauer.

Team Sky
Obe ekipi bosta vse stavili na visoke uvrstitve v skupnem seštevku. Najprej pa v Sky. V ekipo niso uvrstili niti Italijana Elije Vivianija, ki je danes potrdil, da bi lahko tudi na Giru dobil kakšno izmed sprinterskih etap.

Pri Skyju so povsem osredotočeni na skupni vrstni red, predani dvema kolesarjema. Geraintu Thomasu in Mikelu Landi. Zato so obema kolesarjema dodali močne pomočnike, ki se odlično znajdejo tudi na vzponih. To so Kenny Elissonde, Diego Rosa, Sebastian Henao, Philip Deignan, Salvatore Puccio, Vasilij Kirijenka in Michal Golas.

“Preučili smo traso in menimo, da smo izbrali pravo ekipo za izzive, ki so pred nami. Zadnji teden bo še posebej zahteven in odločilen. Zato bomo morali imeti veliko hribolazcev, ” je dejal glavni menedžer Dave Brailsford in dodal: “Oba. Tako Mikel kot Geraint na dirko prihajata v odlični formi in prav zanimivo bo, da bosta vodila moštv Sky na stotem Giru. Ker bodo že od začetka etape zahtevne, bomo od prvega kilometra dirkali na polno.

Thomas je potrdil, da je odlično pripravljen, saj so priprave potekale po načrtih: “Komaj čakam, da pridem tja. Zadnja dirka je bila Tour of the Alps in zmaga mi je dala še dodatno motivacijo. Vem, da bo močna konkurenca, da bo težka in nepredvidljiva dirka, vendar pa se že veselim. ” Landa je Giro že končal na stopničkah, lani pa je moral zaradi bolezni odstopiti. “Giro bo velik izziv, vendar pa čutim, da sem na ta izziv dobro pripralvljen. Kot vedno je to dirka za hribolazce in menim, da mi bo ustrezala. Imamo močno ekipo in povratka na dirko se že veselim, ” pa je dejal Landa.

BMC
Potem je tu še BMC. Ekipa bo na dirki po Franciji vse stavila na Richieja Porta, na bližajoči se dirki po Italiji pa bo glavno vlogo imel Tejay Van Garderen.

Američan bo po neuspelih poskusih na Touru – bil je že dvakrat peti v skupnem seštevku, a mnogi so od njega pričakovali več – pri 28 letih sploh prvič nastopil na italijanskem Giru. Trenutno se mudi na dirki po Romandiji in je na prologu kar grdo padel. “Van Garderen je naš kapetan v boju za skupni vrstni red. S tritedenskih dirk ima veliko izkušenj in komaj čakamo, da vidimo, kaj lahko doseže na Giru. Na dirki, na kateri do zdaj še ni nastopil, ” je dejal športni direktor Max Sciandri.

“To je dirka, ki je še nisem odpeljal, sam pa sem izrazil željo, da bi tu nastopil. Letos so mi pri ekipi dali proste roke. Trasa mi je všeč. Nekatere etape so mi pisane na kožo, je pa tudi lepo število vzponov, ” je dejal Van Garderen, ki je poudaril, da je s formo zadovoljen. Sciandri pa je poudaril: “Trasa mu je pisana na kožo, podpirala pa ga bo celotna ekipa, medtem ko bo imel Rohan dennis proste roke. ” Prav Dennis je že pred sezono dejal, da je letos začel štiriletni projekt.

Želi namreč postati kolesar za tritedenske dirke in Giro bo predstavljal prvi preizkus. “Še veliko se moram naučiti. Prav zato sem izbral Giro. Če se lahko za visoka mesta v skupnem seštevku boriš v Italiji, potem se lahko na vsaki drugi tritedenski dirki. Giro je najtežja dirka. Po vsej verjetnosti mi je tudi najmanj pisana na kožo, a lahko se bom veliko naučil. Cilj? Dobiti etapo in za kakšen dan obleči rožnato majico. ” Ob omenjenih kolesarji bodo barve moštva BMC zastopali še Manuel Quinziato, Francisco Ventoso, Silvan Dillier, Ben Hermans, Dylan Theuns, Joey Rosskopf in Manuel Senni.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ