Giro: Sprejeli protokol za ukrepe ob ekstremnih razmerah

Giro: Sprejeli protokol za ukrepe ob ekstremnih razmerah
09.05.2015 AVTOR: D. Z.
Dirka po Italiji se je sicer že začela, organizatorji pa so sporočili, da so sprejeli pomemben sklep glede dirkanja v ekstremnih vremenskih razmerah.
Se spomnite težav, na katere so kolesarji letos zaradi peščenega viharja naleteli na dirki po Omanu? Tudi ena izmed etap na lanskem Giru je bila odpeljana v zahtevnih razmerah, ko so se morali kolesarji kljub sneženju in mrazu podati na prelaza Gavio in Stelvio. Tam je padla tudi odločitev o zmagovalcu, saj je Nairo Quintana izvedel odločilni napad na rožnato majico.

Zdaj naj bi se dirkanju v takih razmerah oziroma dilemam glede dirkanja v takih razmerah izognili. Mednarodna kolesarska zveza, Združenje kolesarjev, Združenje kolesarskih ekip in organizatorji dirk so sprejeli sklep glede dirkanja v ekstremnih vremenskih razmerah. Sprejeli so odločitev, da se, ko je napovedano ekstremno slabo vreme, sestanejo organizatorji, uradni zdravnik dirke, glavni mož za varnost, kolesarji, ekipe in predstavnik komisarjev.

Ta sestanek lahko skliče vsakdo izmed omenjenih. In, kaj so ekstremne vremenske razmere? Ledeni dež, sneg, močan veter, slaba vidljivost in zračna onesnaženost. Odvisno od različnih dejavnikov se lahko na sestanku odločijo, da prestavijo start, cilj, da se izognejo ključnim vzponom, da dirko oziroma etapo nevtralizirajo ali pa jo celo odpovejo.
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ