Giro: Sprint ali pobeg?

Giro: Sprint ali pobeg?
25.05.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Italiji je pred kolesarji 17. etapa. Ta je bolj ravninska, tako da si bodo kandidati za najvišja mesta v skupnem seštevku morda lahko oddahnili.

196 'sprinterskih ' kilometrov
Zadnji teden na dirki po Italiji je vendo najbolj zahteven. Tudi letošnji je. Pa vendarle se najdejo tudi take etape. Če smo natančni – letos sta to dve. 17. etapa in tista zadnja do Torina. A najprej 17. preizkušnja. Molveno bo gostil start, po 196 kilometrih dirkanja pa bodo kolesarji prišli na cilj, ki bo v mestu Cassano d'Adda.

Takoj po startu bo najprej spust, potem pa krajši vzpon in spet spust vse do kraja Barghe. Tam se bo začel edini kategorizirani vzpon na Passo Sant Eusebio. Vrh vzpona četrte kategorije bodo kolesarji dosegli po prevoženih stotih kilometrih. Vrh leži na 570 metrih nadmorske višine. Sledil bo spust in bolj ali manj ravninskih 80 km do cilja. V tem drugem delu bosta tudi dva leteča cilja. Brescia bo gostila prvi tak cilj na 120 kilometru. Na 162 kilometru pa bo leteči cilj v kraju Calcio.

Pravih sprinterjev je malo
Etapa je pisana na kožo sprinterjem. A prav veliko jih ni več v karavani. Domov sta odšla Marcel Kittel in Andre Greipel, ki sta na letošnjem Giru prevladovala v takih zaključkih. Na dirki ni niti več Caleba Ewana, Elie Vivianija in Arnauda Demarja. Tik pred prvo priložnostjo pa je Giro zaradi poškodbe moral zapustiti Luka Mezgec. Na dirki ostajata Sacha Modolo, Giacomo Nizzolo, ki bi lahko krojila sprinterski razplet.

Kolesarja sta člana moštev Lampre Merida in Trek Segafredo. V glavnini je še nekaj hitrih kolesarjev, ki bi lahko presenetili. Nenazadnje je tu tudi Grega Bole. Predvsem pa mnogi izpostavljajo eno težavo. Ravno pomanjkanje sprinterjev bi lahko privedlo do tega, da bo premalo ekip zainteresiranih za lov na ubežnike. Prav zato bi lahko tudi ubežna skupina imela več možnosti za uspeh, kot bi ga sicer imela v kakšni izmed prvih etap na taki dirki.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ