Giro: Težave Jumba Visme se nadaljujejo

Giro: Težave Jumba Visme se nadaljujejo
05.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Jumbo Visma

Kar trije kolesarji Jumbo Visme, ki bi sicer morali nastopiti na dirki po Italiji so bili v teh dneh pozitivni na novi koronavirus. Roglič in Tratnik pa ostajata na dirki.

Nič kar prijeten vesti ne prihajajo iz Italije. Za kolesarji, ki bodo nastopali na prihajajoči dirki po Italiji je tud že četrtkova predstavitev, na kateri je med drugimi manjkal Sam Oomen. Zakaj?

Kolesar moštva Jumbo Visma sprva ni imel v načrtu nastopa na Giru, a bo moral v soboto začeti z dirko. Razlog je v tem, da so bili kar trije kolesarji tega moštva v zadnjih dneh pozitivni na novi koronavirus. Najprej Tobias Foss in Robert Gesink. Zamenjala sta ju Jos Van Emden in Rohan Dennis. A danes zgodaj popoldne smo prejeli sporočilo, da je bil na novi koronavirus pozitiven tudi Van Emden, tako da ga bo zamenjal Sam Oomen.

Jumbo Visma je tako tik pred Girom že krepko spremenjena v primerjavi s prvotno načrtovano zasedbo. Prvo zamenjavo so namreč morali pri ekipi opraviti konec marca, ko je postalo jasno, da se Wilco Kelderman po poškodbi, ki jioje staknil marca na dirki Tirreno-Adriatico ne bo uspel dovolj dobro pripraviti v tako kratkem času. Zamenjal ga je Sepp Kuss, ki pa je vsaj lahko opravil višinske priprave.

Na srečo v ekipi za Giro ostajata Jan Tratnik in seveda eden izmed največjih favoritov za končno zmago Primož Roglič. Sicer pa se je moral nastopu prav tako zaradi pozitivnega vzorca na novi koronavirus odpovedati Gino Mader. Švicarja bo pri Bahrain Victoriousu zamenjal Yukija Arashiro. Že pred dnevi se je nastopu moral odpovedati italijanski adut Giulio Ciccone.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ