Giro: Vzpon dovolj zahteven za spremembe med prvo trojico?

Giro: Vzpon dovolj zahteven za spremembe med prvo trojico?
27.05.2015 AVTOR: D. Z.
Kolesarji se na dirki po Italiji vračajo na vzpone. Najprej 18. etapa, kjer bodo svojo priložnost najbrž lahko dobili tudi ubežniki.

Dirka po Italiji se sicer počasi končuje, a pred nami so vseeno še zanimive etape. Že 18. lahko štejemo mednje. Ta se bo začela v Švici, v kraju Melide, končala v v Verbaniji. Potem se bodo kolesarji dolgo vozili po bolj ali manj ravnem terenu, vmes se bodo sprinterji pomerili tudi za točke na dveh letečih ciljih. V zaključku pa lahko pričakujemo v ospredju tudi tiste, ki se borijo za najvišja mesta v skupnem seštevku. Sicer pa je to predvsem etapa, kjer bodo imeli več možnosti tudi ubežniki.

Kolesarji bodo morali premagati vsega en vzpon. Govorimo o vzponu prve kategorije na Monte Ologno, katerega vrh leži na 1168 metrih nadmorske višine. Vzpon je dolg 10,4 km, povprečni naklon znaša kar 9 odstotkov, največji naklon pa je 13-odstoten. Predvsem prva polovica vzpona je najzahtevnejša. Takoj po gorskem cilju – ta bo na 134 kilometru – bo sledil krajši spust in potem vzponna 1234 metrov nadmorske višine. Potem bo nov spust in še en krajši vzpon. Sledil bo samo še spust in šest kilometrov ravnine do cilja.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ