Giro: Že takoj vzponi!

Giro: Že takoj vzponi!
16.05.2016 AVTOR: D. Z.
Po dnevu počitka je pred kolesarji na dirki po Italiji zahtevna preizkušnja. 219 kilometrov dolga etapa s tremi kategoriziranimi vzponi.

Štirje kategorizirani vzponi
Po napornem vikendu in zasluženem prostem ponedeljku je pred kolesarji vsekakor zahtevna torkova etapa. Že deseta na letošnji dirki po Italiji. Campi Bisenzio. Tu se bo etapa začela. Po 219 kilometrih pa bo cilj gostila Sestola. Govorimo o etapi s ciljnim vzponom. A najprej lepo po vrsti.

Kolesarji bodo morali premagati štiri kategorizirane vzpone. Tri tretje in enega prve kategorije. Na prvi vzpon se bodo kolesarji povzpeli po dobrih 20 kilometrih dirkanja. Gre za prelaz tretje kategorije Collina. Vrh je na 777 metrih nadmorske višine. Sledil bo spust in na 67 kilometru vzpon na Pietracoloro. Vrh klanca tretje kategorije – ta bo po prevoženih 76 kilometrih – leži na 805 metrih nadmorske višine.

Najprej najzahtevnejši vzpon, potem pa še ciljni vzpon
Po spustu in potem vzponu na dobrih 700 metrov nadmorske višine bodo kolesarji morali premagati zelo razgibano traso, ki bo vseskozi potekala nekje med 600 in 900 metri nadmorske višine. Sledil bo krajši spust in na 186 kilometru najtežji vzpon dneva. Govorimo o prelazu prve kategorije na Pian del Falco. Vzpon je dolg dobrih 16 kilometrov. Naklon prvih štirih kilometrov je v povprečju 6,9-odstoten.

Sledil bo položnejši del in od 13 kilometra naprej še najstrmejši del. Zadnji trije kilometri so v povprečju 8,9-odstotni. Dober kilometer pred ciljem je naklon 13-odstoten. Kolesarji bodo na vrh 1352 metrov visokega prelaza prišli po prevoženih 203 kilometrih. Sledil bo strmejši spust in takoj zaključni vzpon tretje kategorije na 998 metrov visoko Sestolo. Vzpon je dolg 7,4 km, povprečni naklon pa je 5-odstoten. Majico vodilnega bo branil Gianluca Brambilla. Vsekakor pa bo to etapa, v kateri bi lahko marsikateri favorit izgubil možnosti za rožnato majico.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ