Glavnina si je privoščila dan oddiha – Denz je zmagal s kar 21 minutami naskoka

Glavnina si je privoščila dan oddiha – Denz je zmagal s kar 21 minutami naskoka
20.05.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Na Giru se nadaljuje deževno vreme, nadaljuje se tudi premirje v glavnini. Spet so slavili ubežniki, drugič na tem Giru Nico Denz, v rožnati majici pa je Bruno Armirail.

Prave želje po lovu ubežnikov v današnji etapi ni bilo, Jonathan Milan nima resnega izzivalca za ciklamno majico, Bahrain pa je bil danes zadovoljen s tem in ni želel za vsako ceno loviti ubežne skupine.

Tako je bilo hitro jasno, da se bodo kolesarji v ospredju vnovič pomerili za etapno zmago, zelo napeto pa je bilo v zaključki. Stefano Oldani, Toms Skujinš in Davide Ballerini so napadli iz ubežne skupine 50 kilometrov pred ciljem, šele v zadnjem kilometru so jih ujeli Derek Gee, Alberto Bettiol in Nico Denz.

Omenjena trojka je šla kot brzovlak mimo in sami so se pomerili v šprintu za zmago. Denz je bil spet najhitrejši, a je skoraj prezgodaj slavil in se je moral na koncu močno potruditi, da je zadržal nalet Dereka Geeja, ki je bil še tretjič na tem Giru drugi. Tretji je bil Bettiol.

Izstopa tudi rezultat Bruna Armiraila, ki je na 15. mestu zaostal za 53 sekund. Francoz je namreč novi vodilni na tej dirki po Italiji, v glavnini je bil tempo zelo zmeren in na koncu so si nabrali kar 21 minut zaostanka. Geraint Thomas je rožnato majico predal, a ni bojazni, da je do konca dirke na zahtevnih vzponih ne bi dobil nazaj. 

Morda bomo jutri videli več akcije, ko bo etapa podobna dirki po Lombardiji, potekala bo v okolici Bergama. 

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ