Golčer z zmago potrdil formo za Slovenijo

Golčer z zmago potrdil formo za Slovenijo
29.05.2011 AVTOR:
Kolesar Perutnine iz Ptuja Jure Golčer je dobil zahtevno enodnevno dirko Dunaj-Lasnitzhohe in je tako pokazal, da se njegova forma pred prihajajočo dirko po Sloveniji dviguje.
Dirka Dunaj-Lasnitzhohe je bila dolga 180 kilometrov, na njej pa so nastopili še kolesarji izjemno močne Perutnine iz Ptuja. Dirka je štela za avstrijski Tchibo pokal. Po dokaj dolgočasnem začetku se je dirka začela razpletati v zadnjih treh 15 kilometrov dolgih krogih, ko so se zvrstili nekateri nevarni napadi.

Do odločilnega napada je prišlo na koncu drugega kroga, ko se je v ospredju znašla trojica kolesarjev, med katerimi je bil tudi Jure Golčer, ki je imel v zaključku dirke največ moči in se je veselil zaslužene zmage.

Premagal je Floriana Gaugla in Haralda Totschniga. Da so kolesarji Perutnine pred dirko po Sloveniji, ki se bo s prologom začela 16. junijasta s četrtim in petim mestom portdila Grega Gazvoda in lanski zmagovalec Matej Mugerli.

Sicer pa bodo kolesarji Perutnine letos nastopili tudi na dirki po Sloveniji, ki jo bomo podrobneje predstavili v naši naslednji številki revije Bicikel.com.

Tam si boste lahko prebrali več o tem, kaj si Bogdan Fink, Tomaž Nose, Jure Golčer, Gašper Švab, Luka Mezgec, Marko Polanc in Valter Bonča mislijo o dirki po Sloveniji 2011, ki se bo začela s kronometrom v središču Ljubljane.

V reviji si boste lahko prebrali tudi predstavitev vzpona na Golte, kjer bo cilj kraljevske etape, opravili pa smo tudi intervju z Robertom Vrečerjem.

foto: Marjan Kelner
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ