Gorazd Štangelj: Veže nas več kot samo posel

Gorazd Štangelj: Veže nas več kot samo posel
16.01.2014 AVTOR: D. Z.
Športni direktor Astane Gorazd Štangelj je priznal, da se mora o vlogi, ki jo opravlja šele eno sezono, še veliko naučiti, in da ga s slovenskima kolesarjema veže poseben odnos.

"Čaka me še veliko dela"
"Gotovo se še lovim, oziroma poskušam svoj poklic opravljati brez večjih napak. Ni lahko," je najprej priznal Gorazd Štangelj, ki je vlogo športnega direktorja prevzel takoj potem, ko je zaključil dolgo kariero:

"Resda imam za sabo dolgo in bogato kolesarsko kariero, vendar so s te druge plati stvari povsem drugačne. Zato me čaka še veliko delo, da bi se lahko ocenil za sposobnega in uspešnega športnega direktorja."

Štirje Slovenci
Gorazd Štangelj kot športni direktor skrbi tudi za dva slovenska kolesarja v Astani. To sta Belokranjec Jani Brajkovič in Idrijčan Borut Božič.

Oba sta že izkušena, Brajkovič ima 30 let, Božič je tri leta starejši. A kljub izkušnjam je še kako pomembno, da v ekipi nista sama. Poleg Štanglja jima družbo namreč dela še maser Aleš Murn.

"Več kot samo posel"
"Če mi je za koga mar, sta to onadva. Vseeno nas veže več kot samo posel. Rad poskrbim zanju, saj se počutim tudi odgovornega. Zato sem zelo vesel, ko jima gre dobro," je priznal Štangelj, ki je še poudaril, da je za oba najbolj pomemben začetek v sezono:

"Računam, da bosta že na prvih dirkah konkurenčna, da bosta startala dobro, saj je ta start v sezono zelo pomemben. Prve dirke ti dajo nek občutek, neko merilo za nadaljevanje sezone. Če slabo startaš, potem lahko veliko časa loviš ostale in jim slediš. Razmišljati lahko začneš o tem, kaj si delal narobe. Ne verjameš več v preteklo delo. Zaradi takšne zbeganosti lahko posledično tudi slabo nadaljuješ."

"Jani ima zelo dober program"

Štangelj bo po vsej verjetnosti, če program ostane tak, kot je zdaj, na dirki po Italiji spremljal Janija Brajkoviča. Giro bo za Brajkoviča tudi lepa priložnost, da se vrne med najboljše.

"Mislim, da ima Jani zelo dober program in je lahko tudi sam z njim zelo zadovoljen. Začenja brez stresa, na dirkah, na katerih mu ne bo treba doseči vrhunskega rezultata, ampak bo moral pokazati dobro pripravljenost," je najprej pojasnil Štangelj in zaključil:

"Na Giru bo verjetno prvi mož ob Scarponiju. Njegovo delo bo zagotovo pomembno za ekipo, pa tudi sam bo, če bo dober, lahko imel marsikaj od tega. Če se izkaže kot dober pomagač, mu je pot na Tour široko odprta. Tam pa bi bil ravno tako pomočnik Nibaliju."

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ