Grega Bole: Kot, da bi dirkal doma ...

Grega Bole: Kot, da bi dirkal doma ...
21.05.2016 AVTOR: D. Z.
"Super. Kot, da bi dirkal doma, ne pa na dirki po Italiji," je bil takoj po 13. Etapi Gira navdušen Grega Bole.

Padec pred Girom pokvaril načrte
Grega Bole. Njegov Giro se ni začel najbolje. Veliko je stavil tudi na to dirko, a je padec na dirki Amstel Gold Race vse spremenil. Počena ličnica. Zdelo se je, da je prvega dela sezone zanj konec. Potem pa je vendarle odšel na Nizozemsko.

»V bistvu sem bil po eni strani vesel, da sem odšel na Giro. Vemo, da nismo ekipa, ki bi imela veliko takih dirk. Je pa bilo težko. Brez treninga. Po tistem padcu sem bil preveč v zaostanku. Tako sem na tem Giru že veliko pretrpel, « je pojasnil Bole, sicer član prokontinentalnega moštva Nippo Vini Fantini. Da pa je vse boljši, je dokazal tudi z odlično vožnjo v 13. etapi, ki je potekala zelo blizu Slovenije.

"Gledam iz dneva v dan "
Nad vzdušjem pa navdušen. »Super. V bistvu, kot da bi dirkal doma, ne na dirki po Italiji. Vsaka čas in hvala vsem privržencem slovenskega kolesarstva, ki so prišli ob progo. « Zdaj pa ga čakajo novi izzivi. Forma kljub vsemu še vedno ni prava, pravi vzponi pa so šele pred kolesarji: »Forma? Mislim, da je kar zadaj, bomo videli po prostem dnevu. Treba je preživeti. Še posebej po današnjem dolgem begu. Dan počitka bo prišel zelo prav. « Ta bo na sporedu v ponedeljek.

Prav 14. etape v Dolomitih se mnogi bojijo. A tudi v zadnjem tednu bo še kar precej izzivov: »V bistvu ne razmišljam za naprej. Gledam z dneva v dan. Tudi danes nisem nekaj planiral, vendar sem opravil veliko dela za Cunega, da je bil v ospredju. Zdaj bom počakal na prost dan, potem pa upam, da bo šlo boljše. « Ekipa, v kateri vozi sicer spada med manjše na italijanskem Giru, a v svojih vrstah imajo Damiana Cunega. Nekdanji zmagovalec Gira sicer že vrsto let nastopa pod nivojem iz leta 2004, ko je Giro dobil, se pa letos resno bori za modro majico najboljšega na gorskih ciljih.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ