Grega Bole: Zadnje dni razmišljal samo o tej etapi!

Grega Bole: Zadnje dni razmišljal samo o tej etapi!
21.05.2013 AVTOR: D. Z.
V 16. etapi dirke po Italiji se je z dolgim pobegom izkazal Grega Bole. Ubežnike pa je skupina z najboljšimi prav v zaključku ujela.

Zdelo se je, da bo ubežnikom uspelo
Po dobrih 30 kilometrih dirkanja v 16., 238 kilometrov dolgi etapi, je prišlo do pobega. V ospredju se je znašla večja skupina kolesarjev, med katerimi je bil tudi Grega Bole.

"Start je bil zelo težak in v pobegu so bili zares močni kolesarji. Potihoma sem računal na to, da bi vse stavil prav na današnjo etapo. Ko nas je osemnajst kolesarjev ušlo, sem imel občutek, da nam bo uspelo. Med nami ni bilo nobenega kolesarja, ki bi bil v skupnem seštevku blizu najboljšim," je dejal Bole.

Caruso uničil možnosti za uspeh
Zdelo se je, da je kolesar moštva Vacansoleil-DCM ujel pravo ubežno skupino, ki bo pred zasledovalci prišla vse do cilja, a vse se je spremenilo ob koncu vzpona na Col du Montcenis:

"Na najdaljšem klancu se nam je pridružil še Damiano Caruso, ki pa je bil že bližje najboljšim. Nekajkrat sem mu rekel, če lahko popusti in se vrne v glavnino, saj škodi preostalim. Tako, da je praktično on kriv za to, da nam danes ni uspelo."

Bole ni čakal na zadnji klanec
"Vseeno smo poskusili. Predvsem pred zadnjim vzponom sem vedel, da moram že prej napasti in da ne smem čakati na klanec. V ospredju nas je ostalo le še nekaj. Ampak, v ozadju so najboljši naredili težko dirko. Ta zadnji klanec je bil vseeno pretežek, tako da so nas ujeli," je še pojasnil Grega Bole.

Bole je za konec še pojasnil, da je prav o tej etapi razmišljal že več dni: "Zadnje štiri, pet dni sem razmišljal samo o tej etapi. Tudi jutri je etapa, ki bi mi lahko bila pisana na kožo, vendar pa imamo v ekipi Marcata, ki je tam doma, tako da bo on tisti, ki bo jutri poskusil. Sam pa sem vse stavil na to etapo."

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ