Grega Bole: Zvečer že konkretno utrujen

Grega Bole: Zvečer že konkretno utrujen
19.05.2019 AVTOR: DZ

"Navodila so bila, da ta kronometer odpeljem s čim manj napora in v znosnem času," je takoj po odpeljani vožnji na čas dejal Grega Bole.

Grega Bole je 34,8 km dolgo vožnjo na čas prevozil s časom 58:12. Zgolj uresničil načrt: "Navodila so bila, da ta kronometer odpeljem s čim manj napora in v znosnem času. Je pa res, da je bil zame kronometer dolg skoraj eno uro, tako da ravno brez napora ni šlo." Grega Bole je eden izmed ključnih pomočnikov pri Bahrainu Meridi. Seveda je zadolžen za Vincenza Nibali.

Ogromno dela je opravil že v prvih osmih etapah: "Moja naloga je, da sem zraven Nibalija in mu pomagam predvsem v teh stresnih etapah. Tam, kjer se je treba prerivati. Predvsem tam ga vodim in pazim, da je v ospredju." Tudi Bole je priznal, da v ekipi zdaj manjka kolesar, kot je Kristijan Koren, ki je moral ekipo zapustiti. Ni pa to edina težava:

"Vsekakor manjka tak kolesar. Vsak kolesar se nam pozna. Na začetku smo imeli težave tudi s Carusom, ki je zbolel. Imel je vročino. Na srečo je preživel tiste etape. Zdaj se vrača, saj bo ključen kolesar za Vincenza v hribih." Predvsem pa bo današnji kronometer lahko marsiakj pokazal. Morda nakazal, kdo bo moral v naslednjih dveh tednih napadati, kdo braniti prednost.

"Kako bo naprej, bomo videli danes, saj se bo med glavnini favoriti že pokazalo, kam kdo spada. Sicer pa je Vincenzo zelo razpoložen, motiviran. Vsi verjamemo vanj, tudi on vase. Bomo videli," je še dejal Bole, ki se je moral sprijazniti, da so njegove naloge povsem podrejene željam Nibalija: "Zame je to zelo drugačen Giro. V ekipi imamo kolesarja, ki se bori za zmago v skupnem seštevku in je eden izmed večjih favoritov. Naloge so zame drugačne. In za mano so naporni dnevi. Priznam, da sem bil zvečer velikokrat že konkretno utrujen. Je čisto nova izkušnja. Prej, ko sem vozil v manjših ekipah, je bilo vse drugače."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ