Guardini v neposrednem dvoboju ugnal Cavendisha (foto in video)

Guardini v neposrednem dvoboju ugnal Cavendisha (foto in video)
24.05.2012 AVTOR: D. Z.
Andrea Guardini je v sprintu glavnine dobil 18. etapo na dirki po Italiji. Ugnal je Marka Cavendisha, medtem ko je vodstvo v skupnem seštevku zadržal Joaquin Rodriguez.
Zadnja priložnost za sprinterje
18. etapa na dirki po Italiji, ki se je začela v San Vitu de Cadoreju in končala v Vedelagu je bila pisana na kožo sprinterjem. Dolga je bila slabih 150 kilometrov, kolesarji pa so se vseskozi bolj ali manj spuščali proti cilju. To je bila tudi zadnja priložnost za sprinterje na letošnjem Giru, saj kolesarje v naslednjih dneh čakata dve gorski etapi in zaključni posamični kronometer.

Tako so kandidati za končno zmago poskušali privarčevati nekaj moči. Kljub vsemu nismo ostali prikrajšani za pobeg. Do tega je prišlo takoj po startu etape, v ospredju pa so se znašli Pagani. Boaro, De Negri in Clement. A glavnina jih je ujela že po polovici etape in takoj zatem se je v ospredju znašla nova skupina ubežnikov. To so bili Keizer, Delage, Kaisen in spet tudi Clement.

Guardini ugnal Cavendisha
Najdlje je zdržal Delage, ki je bil edini kolesar, ki je zadnjih deset kilometrov začel pred glavnino. Kmalu zatem ga je ujel Lars Bak, a tudi z združenimi močmi nista mogla presenetiti glavnine, kjer so hiter ritem narekovali predvsem kolesarji Saxo Banka. Ti so imeli vse pod nadzorom vse do vstopa v zadnji kilometer.

Tam so vlak postavili še kolesarji Skyja - prav slednji so najbolj zaslužni, da se je glavnina sploh lahko v sprintu udarila za zmago, saj so bili najbolj zaslužni, da so ujeli vse ubežnike - , ki so Marku Cavendishu poskušali pripraviti čim boljše izhodišče za ciljni sprint. Spet se je zdelo, da bo Cavendish suvereno opravil svojo nalogo, a tokrat se je soočil z izjemnim Guardinijem.

Rodriguez zadržal majico
Komaj 22-letni sprinter moštva Farnese Vini je tako slavil prvo etapno zmago na dirki po Italiji. In to že v krstnem nastopu. Sicer pa je to zanj že sedma zmaga letos. Tretji je bil Roberto Ferrari. Gregor Gazvoda je bil 27. V skupnem seštevku še naprej vodi Rodriguez pred Hesjedalom in Bassom.

Ogledate si lahko fotografije z 18. etape dirke po Italiji, obenem pa si lahko v priloženem videu ogledate tudi zaključne kilometre te etape.

foto: sirotti

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ