Herrada za trojček Cofidisa, premirje favoritov

Herrada za trojček Cofidisa, premirje favoritov
06.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta

Po torkovem kronometru na dirki po Španiji je bilo v glavnini kar nekaj utrujenih nog, favoriti se niso spopadli med sabo. Iz velike ubežne skupine je slavil Jesus Herrada. 

Današnja 11. etapa na dirki po Španiji ni prinesla presenečenj. Glede na enostaven profil večino dneva in nato klanec v zaključku je bilo vprašanje le, ali se bo beg lahko boril za zmago ali ne. V prve pol ure je bil tempo peklenski, povprečna hitrost je bila višja od 62 km/h, nato pa se je ogromna skupina kolesarjev vendarle odcepila in glavnina si je lahko vzela "dan premora". 

V ospredju je bil tudi Geraint Thomas, ki je želel nazaj pridobiti nekaj časa, predvsem pa se boriti za etapno zmago na zaključnem vzponu na Laguno Negro Vinueso. Thomas je bil v lovu za etapno zmago prekratek, zaostal je 20 sekund, je pa pridobil več kot pet minut pred rdečo majico Seppa Kussa, a je še vedno zgolj 18. v skupnem seštevku.

V boju za etapo je Jesus Herrada v zadnjih 300 metrih z napadom strl mladega Romaina Gregoireja, tretji je bil Andreas Kron, ki je slavil v Barceloni. V glavnini je le Remco Evenepoel poizkusil s pospeškom tik pred ciljem, a se ni uspel otresti tekmecev.

Jutri je pred kolesarji ravninska etapa, že v petek pa pride na vrsto prvo dejanje v Pirenejih in etapni cilj na slovitem Tourmaletu.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ