Hervisov kronometer uvod v dirko Po Sloveniji

Hervisov kronometer uvod v dirko Po Sloveniji
15.06.2011 AVTOR:
Jutri se v prestolnici začenja slovenski tour, dirka Po Sloveniji. 
Na 6,8 kilometra dolgi trasi (Trg francoske revolucije, Novi Breg, Zoissova cesta, Karlovška cesta, Dolenjska cesta, Karlovška cesta, Predor pod Gradom, Krekov trg, Ciril Metodov trg, Mestni trg) bodo lahko s profesionalnimi kolesarji primerjali svoje čase tudi amaterski kolesarji ter vabljeni gostje.

Za ogrevalni dogodek pred uradnim začetkom prve etape dirke Po Sloveniji, za Hervisov kronometer je bilo izjemno zanimanje, saj je organizator prejel preko 200 prijav in prošenj za sodelovanje.

Kot rečeno se bo Hervisov kronometer, v četrtek (16.6.), z začel ob 17:15, v sklopu 1. etape dirke Po Sloveniji.

Nekaj koristnih napotkov in navodil za udeležence kronometra, in tudi vsem obiskovalcem in navijačem:

Štart Hervisovega kronometra bo pri ljubljanskih Križankah, cilj pa pred Mestno hišo. Vsak udeleženec mora pred začetkom (med 16. in 16.45) z osebnim dokumentom na označeni Hervisovi točki prevzeti svojo številko. Za lažjo organizacijo vam bodo v pomoč tudi Hervisove hostese, ki jih bodo usmerjale na prvo mesto. Za štartno hišico bo postavljen tudi prostor za ogrevanje, kjer bo na voljo tudi pet »trenažerjev«.

Dostop do Križank ne bo mogoč z avtomobilom (!), zato vas naprošamo, da pridete s kolesi, s čimer boste pripomogli k nekoliko manjši gneči.

Hervisov kronometer se bo, kot rečeno, pričel v četrtek, ob 17.15 uri, ko se bo na 6,8 km dolgo traso podal prvi udeleženec Hervisovega kronometra. Naslednji se bo na progo spustil 30 sekund kasneje. Glede na to, da boste udeleženci štartali na vsakih 30 sekund po točno določenem vrstnem redu, morate biti vsi sodelujoči pripravljeni na svoj začetek (seznam sodelujočih z natančno uro štarta desno).

»Zamudniki« žal ne bodo mogli štartati, ker je časovna stiska prevelika, kar bi lahko vplivalo tudi na dirko profesionalcev, ki se začenja ob 18. uri (zadnji udeleženec Hervisovega kronometra bo štartal ob 17:40). Predvidena podelitev za udeležence Hervisovega kronometra ja okoli 20:15, ko je planiran prihod v cilj zadnjega profesionalnega kolesarja.
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ