Hesjedal: O zmagi nisem razmišljal (fotogalerija)

Hesjedal: O zmagi nisem razmišljal (fotogalerija)
28.05.2012 AVTOR: D. Z.
Ryder Hesjedal je veliki junak 95. dirke po Italiji. Kanadčan je svoj državi priboril prvo zmago na tritedenskih dirkah.
Nekdanji gorski kolesar
Hesjedal je nekdanji gorski kolesar, pri dopolnjenih 31 letih pa je dobil prestižni Giro. To zmago si je privozil v zadnjem kronometru, ko je nadomestil 31 sekund zaostanka za Joaquinom Rodriguezom.

"Te občutke kar težko pojasnim. Sanje so se mi uresničile. Ko sem izgubil rožnato majico, sem razmišljal samo o tem, kako bi jo dobil nazaj," je dejal Hesjedal, obenem pa še dodal: "V kronometru sem nekoliko tvegal, vendar sem to moral storiti. To je rezultat večletnega trdega dela. Srečnejši ne bi mogel biti."

Najtežja je bila 15. etapa
Hesjedal je še poudaril, da pred Girom o zmagi v skupnem seštevku sploh ni razmišljal: "Niti ne bi bilo smiselno, da bi o tem razmišljal že na začetku tritedenske dirke. Verjel sem, da bom odpeljal dobro dirko. Tudi počutil sem se dobro."

Zanj najtežja etapa je bila 15. Takrat je namreč izgubil rožnato majico, vendar si jo je prav v zaključnem kronometru priboril nazaj, medtem ko se je v zadnji gorski etapi izkazala tudi njegova ekipa Garmin Barracuda.

V ekipi so mu zaupali kapetansko vlogo
"Letos sem dobil priložnost, da se posvetim Giru. V tako močni ekipi prav pogosto ne dobiš priložnosti, da si kapetan. Moji klubski kolegi so v zmago celo bolj verjeli kot sem sam. Ponosen sem na to, kar jim je uspelo," je še dodal Hesjedal.

V nadaljevanju si lahko ogledate fotografije, ki prikazujejo Hesjedalovo pot do končne zmage na dirki po Italiji. Pokal neskončnosti je po več kot 91 urah kolesarjenja lahko dvignil v Milanu.

Končni vrstni red
1. Ryder Hesjedal (Kan) Garmin - Barracuda 91:39:02
2. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa) Katusha Team 0:00:16
3. Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:01:39
4. Michele Scarponi (Ita) Lampre - ISD 0:02:05
5. Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale 0:03:44
6. Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD 0:04:40
7. Rigoberto Uran Uran (Kol) Sky Procycling 0:05:57
8. Domenico Pozzovivo (Ita) Colnago - CSF Inox 0:06:28
134. Gregor Gazvoda (Slo) Ag2r-La Mondiale 4:21:48

foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ