Hud padec in odstop Mateja Mohoriča

Hud padec in odstop Mateja Mohoriča
16.05.2021 AVTOR: DZ, vir: GCN

Nedeljska etapa se je po pričakovanjih začela napadalno, tudi Matej Mohorič je bil v begu, potem pa grdo padel. V reševalnem vozilu so ga odpeljali v bolnišnico.

O tem, s kakšno etapo se v nedeljo soočajo kolesarji smo že pisali. Po pričakovanju so mnogi želeli v pobeg, saj bi lahko tako hribovito etapo vsekakor izkoristili. Od starta smo videli številne napade in na prvem kategoriziranem vzponu se je v osprejdu izoblikovala skupina dobrih 20 kolesarjev.

Med njimi je bil tudi Matej Mohorič. Sledil je spust s prelaza Godi. Do cilja je bilo še več kot sto kilometrov. Spust zelo hiter, med ubežniki in glavnino pa je bilo manj kot pol minute razlike, saj sta bila v ospredju Dani Martinez in Damiano Caruso. oba zelo nevarna v skupnem seštevku. Tako se je nadaljevala napadalna vožnja na polno. V levem ovinku pa je prišlo do padca.

Matej Mohorič je izgubil nadzor nad kolesom in poletel čez balanco. Naredil je premet v zraku in padel na hrbet. Kolo je razpadlo na dva dela, Mohorič pa je obesel ob ograji. Takoj je postalo jasno, da ne bo mogel nadaljevati. Potem pa so ga položili v reševalno vozilo in ga odpeljali v bolnišnico.

Zdaj čakamo na informacije o tem, kakšne poškodbe je Matej utrpel.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ