Iserbyt in Brandova potrdila skupni zmagi v svetovnem pokalu

Iserbyt in Brandova potrdila skupni zmagi v svetovnem pokalu
24.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Eli Iserbyt/FB

Zadnja postaja svetovnega pokala pred SP v ZDA je bil Hoogerheide, kjer sta Lucinda Brand in Eli Iserbyt potrdila svoji skupni zmagi. Iserbyt je bil najboljši tudi na sobotni dirki, Brandova pa je priznala premoč Marianne Vos.

Sezona svetovnega pokala se je končala v nizozemskem Hoogerhedieju, ki bo naslednje leto gostil svetovno prvenstvo. Na zadnji postaji smo spremljali zelo zanimivi dirki in dobro napoved za bližajoče se svetovno prvenstvo v Fayettevillu v ZDA, kjer sta Iserbyt in Brandova še enkrat več pokazala, zakaj je povsem upravičeno skupni seštevek romal v njune roke.

Na moški dirki se je zdelo, da se zmagi naproti pelje Tom Pidcock, na sredini dirke je imel že 20 sekund naskoka, potem ko je Lars van der Haar s padcem oviral zasledovalno skupino, a je Eli Iserbyt vozil v močnem ritmu in do predzadnjega kroga ujel Pidcocka. Nato je Britancu malo zmanjkalo moči in Iserbyt se je pred ciljem uspel odlepiti, za drugo mesto pa je tik pred ciljem Pidcocka prehitel še van der Haar.

Končna lestvica svetovnega pokala, vir: Cyclocross24.com

Zelo majhne razlike so odlična napoved za SP, kjer ob odsotnosti Mathieuja van der Poela in Wouta van Aerta ne bo izrazitega favorita. »Mogoče bi morali dirkati name in morda še na Toona Aertsa, vidimo, da so tudi druge države zelo močne, na EP pa smo se naučili, da dirkati na pet ali šest kolesarjev ni prav smiselno. Sem v dobri formi in verjamem, da lahko zmagam,« je bil samozavesten Iserbyt glede belgijske taktike na SP, s 14. zmago v tej sezoni svetovnega pokala pa je tudi potrdil skupno zmago.

V ženski konkurenci je bila najboljša Marianne Vos, ki je dirko končala pred Lucindo Brand in Puck Pieterse. Brandova je z drugim mestom potrdila skupno slavje v svetovnem pokalu, a je Vosova v zadnjem mesecu dni v odlični formi in bo zelo nevarna v boju za naslov svetovne prvakinje.

Končna lestvica svetovnega pokala, vir: Cyclocross24.com

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ