Italijani 'svojim' ne prizanašajo ... bo nastopil Jan Tratnik?

Italijani 'svojim' ne prizanašajo ... bo nastopil Jan Tratnik?
18.01.2017 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Italiji so sporočili imena štirih ekip, ki so povabljene na Giro. Dve italijanski sta ostali brez povabila. Povabljena tudi Tratnikova ekipa.

18 World Tour ekip ima nastop dirki, kot je Giro d’Italia že vnaprej zagotovljen. Tiste manjše ekipe s prokontnentalno licenco pa upajo, da jih bo organizator tako ali drugače opazil in jim podelil t. i. Wild Card.

Na voljo so samo štiri posebna povabila. Vsako leto to seveda dvigne veliko prahu. Letos sta brez povabila ostali dve domači ekipi. Androni in Nippo Vini Fantini. Sta pa zato povabilo prejeli Wilier Triestina in Bardiani CSF. Dodatni dve povabili sta pripadli tujima ekipama. Ruskemu Gazprom Rusvelu in poljski ekipi CCC Sprandi Polkowice.

Tako se lahko zgodi, da bo na Giru, ki bo potekal od 5. do 28. maja nastopal tudi Jan Tratnik. Sicer pa v ekipah z licenco World Toura nastopa kar 13 Slovencev, tako da bomo na Giru zagotovo imeli kakšnega predstavnika. Nenazadnje ga ima v program tudi že Kristijan Koren, ki je do zdaj vsako leto nastopil na dirki po Franciji in bo tako sploh prvič izkusil utrip Gira.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ