Italijani ugibajo: So pri Boletovi ekipi že izbrali kolesarje za Giro?

Italijani ugibajo: So pri Boletovi ekipi že izbrali kolesarje za Giro?
21.01.2015 AVTOR: D. Z.
O tem, da je po 12 letih na dirko po Italiji spet povabljena poljska ekipa smo že pisali. Italijani zdaj pišejo, da naj bi Poljaki že izbrali imena kolesarjev, ki bodo nastopili na Giru.

Govorimo o ekipi CCC Sprandi Polkowice, ki ima prokontinentalno licenco. Član te ekipe je od letos naprej tudi Slovenec Grega Bole. Poljaki so v zadnjih letih naredili velik korak naprej. Nenazadnje imajo aktualnega svetovnega prvaka Michala Kwiatkowskega, potem je tu vzhajajoča zvezda Rafal Majka, ki blesti v dresu Tinkoff Saxa … Imajo pa tudi močno domačo ekipo CCC Sprandi Polkowice, ki si je po 12 letih spet prislužila povabilo na dirko po Italiji. V moštvu so nad povabilom navdušeni.

»To je dokaz, da je bilo opravljeno delo, ne samo s strani naše ekipe, ampak tudi s strani celotnega poljskega kolesarkega gibanja prepoznano, « je dejal predsednik kluba Robert Krajewski. Italijanski spletni portal spaziociclismo.it piše, da naj bi v klubu že izbrali kolesarje, ki naj bi na dirki po Italiji zastopali barve te ekipe. Želijo namreč sestaviti ekipo, ki se bo borila za visoka mesta v skupnem seštevku, a bo obenem konkurenčna tudi v sprinterskih in nekoliko bolj razgibanih etapah. Po pisanju italijanskega spletnega portala naj bi že izbrali osem od možnih devetih kolesarjev.

Na visoko mesto v skupnem seštevku naj bi ciljala nekdanji pomočnik Ivana Bassa in Vincenza Nibalija Sylwester Szmyd in nekdanji kolesar Quick Stepa in kasneje Movistarja Branislau Samoilau. Med tistimi, ki bodo priložnosti iskali v razgibanih etapah in v sprintih manjših skupin so izpostavili Grego Boleta. »Nadarjeni Slovenec za srednje težke etape, « so zapisali na spletnem portalu. Pravi sprinter naj bi bil Bartlomiej Matysiak. Pridružili pa naj bi se jim še Maciej Paterski, Mateusz Taciak, Jan Hirt in Christian Delle Stelle.

Torej, Italijani so našteli osem kolesarjev. Manjka samo še eden. Jasno pa je, da ima poljska ekipa tudi dva izkušena kolesarja z izjemno preteklostjo, ki pa sta jo leta 2008 zaznamovala tudi dopinška škandala. Govorimo o Stefanu Schumacherju in 43-letnemu Davideju Rebellinu. Italijan je kljub letom zelo dober. Daljnega leta 1996 je šest dni celo nosil rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku, dobil eno etapo in na koncu osvojil šesto mesto. Se bosta torej dva zimzelena kolesarja potegovala za prosto mesto?

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ