Izjemna predstava Grege Boleta za zgodovinsko zmago!

Izjemna predstava Grege Boleta za zgodovinsko zmago!
28.08.2011 AVTOR:
Grega Bole je veliki zmagovalec enodnevne klasike GP Puest France v Plouayju. Bole je dirko dobil po zaslugi napada v zadnjem dobil sprint v katerem je premagal največja imena svetovnega kolesarstva.
Kolesarji so morali premagati 250 zahtevnih kilometrov. Dirko je zaznamovala osmerica ubežnikov, najdlje pa sta zdržala Michal Kwiatkowski in Mauro Finetto. V zadnjem krogu pa je bilo njunih sanj o uspehu konec.

Glavnina je Kwiatkowskega ujela štiri kilometre pred ciljem. Na zadnjem krajšem vzponu sta napadla Gerrans in Gilbert, ki sta med najboljšimi naredila veliko selekcijo.

V nadaljevanju je prišlo do nekaterih sprememb v ospredju, vendar je bil Grega Bole vedno med najboljšimi. Ko so v ospredju ostali štirje, je dva kilometra pred ciljem močno napadel Bole.

Kolesar Lampreja je nadaljeval v izjemnem  ritmu in iz ozadja ga ni uspel ujeti niti Thomas Vockler, ki se je odločil za napad iz glavnine. Bole je tako slavil največjo zmago v svoji karieri.

Je edini Slovenec v zgodovini z zmago na enodnevni klasiki. Drugo mesto je pripadlo predlanskemu zmagovalcu Simonu Gerransu, tretje pa Thomasu Vocklerju.

Četrti je bil svetovni prvak Thor Hushovd. Borut Božič je bil 32., Kristjan Koren 59., Gorazd Štangelj 70. in Simon Špilak 118.


foto: sirotti
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ