Izjemni Tadej Pogačar: Živim v tem trenutku

Izjemni Tadej Pogačar: Živim v tem trenutku
15.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Rekel sem si, ali pride do konca ali pa se ustavim sredi ceste," je po izjemni zmagi v 20. etapi zbranim slovenskim novinarjem dejal Tadej Pogačar.

"Ves čas je bila razlika 1:40 in sprva nisem niti verjel, da bom šel, ampak ko sem videl, da ni več veliko pomočnikov Astane in Movistarja, sem vedel, da imam dobre možnosti."

Pred dnevi je dejal, da si želi, da bi deževalo in bilo hladneje. Takšno vreme je v soboto v Španiji tudi bilo. Tadej Pogačar pa je vse skupaj izkoristil na najboljši možni način. Skoraj 40 kilometrov pred ciljem je napadel. Nihče mu ni mogel slediti in sledil je epski pobeg.

"Danes sem šel res na vse ali pa nič. Potem, ko so ostali postreljali metke v prazno, sem na tistem najdaljšem vzponu naredil en dober skok in sem šel na polno do konca. Rekel sem si, ali pridem do konca ali pa se ustavim sredi ceste. Sem res zadovoljen," je dejal Pogačar. S tem napadom in izjemno vožnjo je prišel do že tretje etapne zmage na letošnji dirki.

Samo trije kolesarji so do zdaj pred dopolnjenim 21 letom dobil tri etape na tritedenskih dirkah. "Vedno hočeš še več. Ampak ,zame je vedno samo to da dam vsako dirko vse od sebe, pa tudi če je najbolj sproščena dirka. Vedno sto procentov. Danes sem dal spet vse, kar sem imel in res je bilo super." Pri tem je imel tudi nekaj pomoči s strani gledalcev.

Prišla je družina, bližnji prijatelji, prvi trener Miha Koncilja … Vseskozi je imel ob sebi Andreja Hauptmana: "Podpora iz cele Slovenije je bila neverjetna. Cela družina je bila ob cesti in je bilo res neverjetno. Ko sem jih zagledal že nekaj sto metrov pred sabo, je bilo res izjemno." In, kako je potekal njegov pobeg?

"Ves čas je bila razlika 1:40 in sprva nisem niti verjel, da bom šel, ampak ko sem videl, da ni več veliko pomočnikov Astane in Movistarja, sem vedel, da imam dobre možnosti. To sem izkoristil. Res neverjetno. Športni direktor mi je govoril, tri zmage v eni, jaz pa kar nisem mogel verjeti. Sem šel do cilja na vse ali nič. Res izjemen dan."

Seveda je dobil tretjo etapo, prevzel je belo majico, jutri pa bo stal na odru za zmagovalce tudi po zaslugi tretjega mesta v skupnem seštevku. O čem pa je razmišljal ob prihodu na cilj: "Nimam kaj razmišljati. Živim v tem trenutku, tako da super." Tadej Pogačar je sploh prvič nastopil na tritedenski dirki in je postal eden izmed zgolj osmih kolesarjev mlajših od 21 let, ki so se povzpeli med najboljše tri v skupnem seštevku.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ