Izjemno! Primož Roglič dobil odločilno etapo! (VIDEO in FOTO)

Izjemno! Primož Roglič dobil odločilno etapo! (VIDEO in FOTO)
01.03.2019 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Primož Roglič je najboljši možni način potrdil premoč na dirki UAE Tour. Dobil je etapo s ciljnim vzponom in povečal vodstvo v skupnem seštevku. Jan Tratnik v pobegu dneva.

Rdeča majica Primoža Rogliča
Na dirki UAE Tour je za kolesarji zadnja zahtevna etapa. Govorimo o šesti etapi, ki je bila pretežno ravninska, na koncu pa so se morali kolesarji podati na 20 kilometrov dolg vzpon s petodstotnim povprečnim naklonom. Zadnja dva kilometra sta bila strmejša. Primož Roglič je pred etapo branil 21 sekund prednosti v skupnem seštevku pred lanskim zmagovalcem in svetovnim prvakom Alejandrom Valverdejem. Jasno je bilo, da bo to odločilna etapa.

Jan Tratnik v begu
Na 175 kilometrov dolgi preizkušnji je najprej prišlo do množičnega padca, v katerega sta bila vpletena tudi Tom Dumoulin in Alejandro Valverde. Oba sta še dolgo lovila priključek do glavnine, medtem ko se je v ospredju v samostojnem pobegu vozil Adam Hansen. Pridružili so se mu še Jan Tratnik, Elia Viviani, Marcel Sieberg, Joey Rosskopf, Will Clarke, Michael Albasini, Will Clarke, Michael Albasini in Michael Morkov. Ubežniki so si privozili dobre štiri minute prednosti.

Devet minut razlike
Po prvih dveh urah pa je povprečna hitrost znašala kar 45 km/h. Kolesarji Jumbo Visme so ob močnem vetru s strani prevzeli pobudo in skrbeli, da je bilo v glavnini kolesarjem še kako težko. Ko je prišlo v glavnini do novega padca, so ritem nekoliko zmanjšali in ubežniki so si privozili šest minut prednosti. 60 kilometrov pred ciljem je ta znašala že devet minut. Ob začetku vzpona je razlika znašala še pet minut. V ospredju je napadel Jan Tratnik, a pihal je močan nasprotni veter.

Roglič je imel ob sebi odlične pomočnike
Tony Martin in kasneje Laurens de Plus pa sta Rogliču nudila ogromno pomoči. Ubežnike so najboljši tudi ujeli. Ob vstopu v najstrmejši odsek je De Plus še vedno narekoval dovolj oster ritem, da preostali niso poskušali z napadom. V zadnjem kilometru je popustil Vincenzo Nibali. Sledil je dolg sprint Toma Dumoulina. Nizozemec je bil sicer odločen, a Roglič je prišel iz zavetrja in ga tudi prepričljivo premagal.

Roglič v rdeči majici do etapne
Roglič je tako dobil etapo in je še povečal vodstvo v skupnem seštevku. Drugi v etapi je bil Dumoulin, tretji David Gaudu. V času zmagovalca so ciljno črto prečkali še Martin, Valvede, Kelderman, Schachmann, Buchmann in Costa. V skupnem seštevku ima Rogliča dan pred koncem 31 sekund prednosti pred Valverdejem. Sledijo Gaudu, Buchmann, Kelderman, Dumoulin, Martin, Knox, De Plus in Kwiatkowski. Jan Tratnik je 64., Luka Mezgec pa 76.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ