Izključen po trčenju s kolesarjem in pritoževanje nad nevarnimi zaključki

Izključen po trčenju s kolesarjem in pritoževanje nad nevarnimi zaključki
13.05.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pieter Serry se je dobrih deset kilometrov pred ciljem etape znašel na tleh. Zbil ga je športni direktor moštva BikeExchange. Ta je že izključen. Mohorič pa o včerajšnjem nevarnem zaključku!

Šesta etapa na dirki po Italiji je bila že precej zahtevnejše. Vse skupaj je oteževalo še slabo vreme. Dobrih deset kilometrov pred ciljem pa je prišlo do neljubega dogodka. Pieter Serry je, potem ko je opravil svoje delo želel počasi nadaljevati proti vrhu ciljnega vzpona. Iznenada pa se je znašel na tleh.

Zadel ga je namreč avtomobil moštva BikeExchange, ki ga je vozil Gene Bates. Serry se je pobral in uspel priti do cilja, očitno pa v velikih bolečinah. Pritoževal se je predvsem zaradi bolečin v hrbtu. "Padel sem. Od zadaj se je avtomobil zaletel vame," je takoj po prihodu na cilj Serry dejal novinarjem. Po etapi so se komisarji odločili, da voznika avtomobila izključijo z dirke, njegovemu sopotniku Mattu Whiteu pa so naložili dva tisoč švicarskih frankov kazni.

Sicer pa je to bila že druga podobna izkušnja za Serryja v letošnji sezoni. Marca ga je na dirki po Kataloniji zbil eden izmed motoristov. "Hrbet me res boli," je še priznal preden se je vrnil v hotel. Sicer pa se je po cilju šeste etape vnela tudi debata o nevarnem zaključku v peti etapi. Zaradi padca in poškodb je odstopil Mikel Landa in Matej Mohorič, ki se je tokrat izkazal v vlogi izjemnega pomočnika je novinarjem povedal:

"Imamo resne težave, kar se tiče varnosti. To smo včeraj videli pri Mikelu. Ne moremo tako nadaljevati. Moramo se pogovoriti o tem. Izpeljati sprinterske etape s takimi zaključki, kot je bil včeraj, je, kot da bi formulo 1 vozili po go-cart progi. Ali bomo imeli sprinterske zaključke na širokih cestah brez otokov ali pa moramo uvesti pravilo o nevtralizaciji dirke deset kilometrov pred ciljem. S tem bi lahko sprinterji z morda še 30 kolesarji odpeljali svojo dirko. Oni bi imeli več prostora, ostali pa bi bili mirnejši."

Vse bolj se govori prav o podobnih rešitvah, a vendar se zdi, da se je Mednarodna kolesarska zveza v zadnjem obdboju bolj kot z nevarnimi odseki, pravimi ograjami na dirkah ukvarjala s prepovedjo odmetavanja plastenk, pa s sprepovedjo “super tuck” drže … 

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ