Jan Polanc dobil novega klubskega kolego: Prihaja Chris Horner

Jan Polanc dobil novega klubskega kolego: Prihaja Chris Horner
30.01.2014 AVTOR: D. Z.
Vodilni v moštvu Lampre Merida - član te ekipe je tudi Jan Polanc - so potrdili, da so podpisali pogodbo z zmagovalcem dirke po Španiji Chrisom Hornerjem.

Chris Horner je bil še lani član moštva RadioShack, a mu je pogodba potekal. Kljub zmagi na dirki po Španiji pa ni dobil nove ekipe.

Vse do zdaj. Medtem je zamenjal tudi menedžerja – vlogo je prevzel nekdanji profesionalni kolesar Baden Cooke – in očitno se je to obrestovalo.

Ponudbo je poslal tudi Lampreju Meridi. Sponzor se je dolgo odločal, zdaj pa je jasno sporočil. 42-letni Christopher Horner je podpisal enoletno pogodbo z italijanskim moštvom.

»Da. Zdaj je uradno. Horner je kolesar Lampreja Meride. Dobrodošel Chris, « so v moštvu zapisali na twitterju. Horner naj bi sezono začel na dirki Mallorca Challenge.

Glavna cilja pa naj bi bila dva. Najprej dirka po Italiji, potem pa še branjenje rdeče majice na dirki po Španiji. Pri Lampreju Meridi so tako dobili zamenjavo za Micheleja Scarponija, ki je odšel v Astano.

»Od njega ne pričakujejo neverjetnih rezultatov. Vzeli so ga kot kolesarja, ki lahko ekipi pomaga s svojimi izkušnjami. Od njega ne zahtevajo samo zmag, « je dejal prej omenjeni Cooke.

»Vedo, da je še pred nekaj meseci dobil dirko po Španiji. Je eden izmed najmočnejših kolesarjev na svetu, « je še zaključil Cooke.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ