Jan Polanc po Siciliji končal kot šesti

Jan Polanc po Siciliji končal kot šesti
06.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti in RCS Sport

Mladi, komaj 21-letni Brandon McNulty je dobil dirko po Siciliji. Jan Polanc jo je končal na šestem mestu. Zadnja etapa je pripadla Guillaumu Martinu.

Organizatorji so po več kot 40 letih obudili dirko po Siciliji. Govorimo o štiridnevni dirki prve kategorije, ki se je končala na Etni. Zadnja etapa se je začela v Giardini Naxosu in po 119 kilometrih končala na 1899 metrih nadmorske višine. Na dirki je uspešno nastopal tudi Jan Polanc. V včerajšnji deževni etapi, ki jo je dobil mladi, komaj 21-letni McNulty, je Jan Polanc zasedel sedmo mesto.

Sledila je torej zadnja etapa. Polanc ima na vzpon na Etno lepe spomine z dirke po Italiji, ko je na vrhu slavil prestižno etapno zmago. McNulty je branil majico vodilnega v skupnem seštevku. Branil je 59 sekund prednosti pred Eikingom. Vse pa se je po pričakovanjih odločala na zadnjem, 18,5 km dolgem vzponu s 6,1-odstotnim povprečnim naklonom.

Največ akcije je bilo na najstrmejšem delu, ko je tudi McNulty nekoliko popustil. Ni pa to bilo dovolj. Na koncu se je etapne zmage veselil Guillaume Martin, ki je za deset sekund ugnal Fausta Masnado in za 13 Dayerja Quintano. McNulty je bil četrti in je lahko slavil končno zmago. Jan Polanc je z zaostankom 42 sekund zasedel sedmo mesto. V skupnem seštevku je dikro končal na šestem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ