Jan Polanc: Argentina za uvod, najboljši aprila

Jan Polanc: Argentina za uvod, najboljši aprila
13.01.2016 AVTOR: D. Z.
Argentina zgolj za uvod, izgubiti nekaj kilogramov in potem uspešno nastopati vse do Romandije. To so glavni cilji Jana Polanca.
Več na kolesu
Na dirki po San Luisu v Argentini - potekala bo med 18. in 24. januarjem - bodo nastopali trije Slovenci. Jani Brajkovič bo branil barve ameriškega moštva United HealthCare, Jan Polanc in Matej Mohorič pa barve italijanske Lampre Meride. Polanc bo tako prej kot ponavadi začel novo sezono:

"Ker začnem prej, sem bil že decembra dva tedna tudi na Kanarskih otokih. Na kolesu sem preživel več časa kot lani v tem času. Vendar pa sem predvsem nabiral kilometre, brez intervalov. Novembra sem tako skrbel za bazo, da sem lahko potem na Kanarskih otokih že opravljal tudi intervalne treninge," je dejal Jan Polanc.

Najboljši konec marca in v aprilu
Kljub večjemu številu kilometrov pa od dirke v Argentini ne pričakuje veliko. Gre za dirko prve kategorije, na kateri pa bodo nastopali številni zvezdniki. "Optimalno še nisem pripravljen. Sezona je še dolga. Ta dirka ne spada v World Tour, za cilj sem si izbral večje dirke. Poleg tega moram izgubiti še nekaj kilogramov," je še dejal Polanc.

Kmalu po tej dirki bo odšel na dirko po Dubaju, na kateri se je lani poškodoval in je moral izpustiti kar precej treningov. Boljšo formo pa želi doseči kasneje, na dirki po Kataloniji, ki je na sporedu v drugi polovici marca: "Sledila bo Baskija in vse tri enodnevne klasike. Amstel, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Potem pa dirka po Romandiji."

"Rad bi bil bolj konkurenčen"
Lani je na dirki po Italiji na izjemen način dobil eno izmed etap, letos je za to preizkušnjo rezerva. Obenem pa smo ga lani na nekaterih drugih dirkah videli v ubežnih skupinah. Kaj pa si želi letos?

"Rad bi bil bolj konkurenčen. Želim dirkati na rezultat. Lani nisem vedno želel bežati, vendar so to bila navodila ekipe in navodila moraš upoštevati. Če pa bom dovolj dober za uvrstitve med deseterico, potem mi bo tudi ekipa pomagala," je še prepričan komaj 23-letni Polanc.
Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ