Jan Polanc: Iskati svoje priložnosti

Jan Polanc: Iskati svoje priložnosti
11.05.2019 AVTOR: DZ

Jan Polanc se tudi letos vrača na dirko po Italiji. Dve etapni zmagi že ima. Obe je dobil na izjemen način. Kaj lahko doseže tokrat?

Primož Roglič bo eden izmed najresnejših kandidatov za najvišja mesta v skupnem seštevku. Grega Bole in Kristijan Koren bosta pomagala Vincenzu Nibaliju. Tu je še Jan Polanc. Lani je na Giru nastopil ob kapetanu Fabiu Aruju, a Italijan je potem razočaral. Letos bo imel Polanc bolj proste roke. Kako dober pa je v tem trenutku?

"Letos sem dirkal več kot ponavadi. Forma se mi zdi v redu. Iskal bom priložnosti. Verjetno bom bolj prost, kot lani. Že v prvih etapah bom videl, kakšne so noge. Potem pa bomo zastavili cilje," je dejal Jan Polanc. Priložnosti bo kar nekaj. Giro je namreč zelo zahteven in Polanc bo imel na razpolago kar nekaj etap, predvsem v drugi polovici tritedenske dirke:

"Vedno je malce nervozno čakati na drugi del dirke, ker gre za tri tedne in je to dolga pot. Upam na najboljše. Če bo to etapna zmaga, bi takoj podpisal. Treba bo iskati svoje priložnosti in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo." Polanc se lahko pohvali z dvema etapnima zmagama na dirki po Italiji. Obakrat je dobil gorsko etapo. Zadnjo na Etni pred dvema letoma. Zdaj že komaj čaka, da se vse skupaj začne:

"Vedno je prisotna neka nervoza, neka nestrpnost. A bolj, kot se bližaš dirki, manj je tega. Najtežje je kakšen teden do dirke, ko še treniraš in razmišljaš o tem. Ko prideš sem, nekega treninga ni več, tako da se poskušaš čim bolj umiriti." Za njim se bo letos v prvi polovici dirke vozil tudi Andrej Hauptman, selektor, ki je priskočil na pomoč moštvu UAE Team Emirates: "Sigurno je neka vzpodbuda več, ker veš, da imaš v avtu nekoga, ki te dobro pozna. Že, ko sem vozil v Radenski je bil zraven. To je en velik plus."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ