Jan Polanc: "Kot bi bilo milijon Slovencev ob cesti"

Jan Polanc: "Kot bi bilo milijon Slovencev ob cesti"
06.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jan Polanc je bil eden izmed bolj izpostavljenih kolesarjev na dirki po Italiji, saj je dva dni nosil rožnato majico. Predvsem pa je bil navdušen nad gledalci.

"V mislih sem imel kakšno etapno zmago, potem pa sem osvojil rožnato majico in to je še nekaj, česar do zdaj še nisem imel. Sigurno je drugače. Nekaj novega. Težko je primerjati, kaj je boljše, ampak bilo je nekaj neverjetnega," je priznal Jan Polanc. Kolesar moštva UAE Team Emirates je še dodal:

"Nikoli si ne bi mislil, da mi bo majico uspelo obleči prav letos. Ampak, sem vesel in zadovoljen. Majico bom obesil nekam na steno. Morda nasproti modre. Se bo že našel lep kotiček." Polanc se ni mogel izogniti temi zadnjih dni - gledalcem, navijačem. V zadnjih dneh dirke po Italiji se jih je ob cestah zbralo ogromno. Predvsem slovenskih zastav je bilo zares neverjetno število:

"Moram se jim zahvaliti, ker je bil ta teden res izjemen. Tega slovensko kolesarstvo še ni doživelo. Tudi, če nas je dva milijona, se je zdelo, da je bilo vsaj milijon Slovencev ob cesti." Za nagrado pa je imel še dva sprejema v Sloveniji. Že takoj v nedeljo v domačem Britofu, v ponedeljek pa skupaj s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem še v središču Ljubljane.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ