Jan Polanc: "Mislil sem, da sem bolj utrujen"

Jan Polanc: "Mislil sem, da sem bolj utrujen"
19.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

11. čas in izjemno dobra vožnja Jana Polanca v vožnji na čas na dirki po Italiji. Takoj po cilju se je ustavil pred slovenskimi mediji.

"Proge si zjutraj nisem šel ogledati s kolesom. Smo šli z avtomobilom. Vsak kolesar ima pač svoj način priprave. Sam sem se odločil, da prihranim nekoliko energije s pogledom tudi na naslednje dni," je dejal Jan Polanc. Takoj po kronometru je bil vidno zadovoljen. Precej bolj kot po uvodni vožnji na čas v Bologni, ki je bila precej krajša.

Tam so kolesarji odpeljali 8,2 km, tukaj pa 34,8 km. "Mogoče mi krajši kronometri ne ustrezajo najbolj, saj nimam prave moči. Nisem med eksplozivnejšimi kolesarji. Predvsem na San Luco nisem ujel pravega ritma. Danes sem ritem lahko bolj reguliral." Uspelo mu je. Na progi je za zmagovalcem Rogličem zaostal za 1:54, pa čeprav je prejšnje dni porabil veliko moči.

Najprej je pomagal Fernandu Gaviriji, potem pa je še branil rožnato majico, ki jo nosi njegov klubski kolega pri UAE Team Emirates Valerio Conti. "Dovolili so mi, da poskusim dobro odpeljati kronometer. S časom sem zadovoljen. Mislil sem, da sem bolj utrujen, vendar sem uspel dobro regulirati ritemin cel kronometer sem lahko odpeljal v istem ritmu."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ