Jan Polanc: "Najprej bom poskušal uživati v tem danes in si tudi čim bolj spočiti"

Jan Polanc: "Najprej bom poskušal uživati v tem danes in si tudi čim bolj spočiti"
23.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Vesel sem, ker predstavlja nošenje majice vodilnega uresničitev sanj za vsakega kolesarja," je po podelitvi dejal junak dneva Jan Polanc.

"Športni direktor mi je rekel, da moram v pobeg, saj nismo vedeli, če bo Valerio lahko sledil najboljšim na vzponu. V določenem trenutku sem razmišljal o etapni zmagi, vendar pa  so vsi vedeli, da sem najbližje v skupnem seštevku in sem zato moral opraviti več dela," je po izjemnem podvigu v 12. etapi dejal Jan Polanc. Potem, ko je na dirki po Italiji že slavil dve etapni zmagi je zdaj oblekel še majico vodilnega v skupnem seštevku.

Uspelo mu je po odlično izpeljani taktiki pri moštvu UAE Team Emirates. Čeprav je bil pred etapo v vodstvu njihov kolesar Valerio Conti, so Polancu naročili, da sodeluje v pobegu: "Danes je bil cilj, da bi šel v beg in to sem tudi storil. Za ekipo je bilo najbolje, da grem jaz v beg, ker sem bil najbližje v skupnem seštevku. Če bi imel Conti kakšne težave, bi tako jaz prevzel majico. Na koncu se je to tudi zgodilo. Sem izredno vesel in to je bil tudi eden izmed ciljev v moji karieri."

In tako je izkusil še oblačenje najprestižnejšega oblačila na dirki po Italiji - rožnate majice. Slovenci pišejo zgodovino. Primož Roglič jo je nosil v prvih dneh in ostaja v igri za končno zmago. Zdaj pa vodi Jan Polanc: "
Lepo je obleči rožnato majico. Po dveh etapnih zmagah na Giru menim, da so to za nas uresničene sanje." Predvsem pa je izjemno navdušujoč pogled na skupni seštevek.

Jan Polanc ima 4:07 prednosti pred drugim Primožem Rogličem. Dva Slovenca povsem na vrhu druge največje tritedenske kolesarske dirke. Izjemno za Slovenijo! "Kako bo v naslednjih dneh, bomo še videli. Najprej bom poskušal uživati v tem danes in si tudi čim bolj spočiti. Videli bomo, kako bo jutri. Če bodo drugi boljši, jim bom moral čestitati. Seveda bom majico poskušal obdržati."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ