Jan Polanc: Vloge so se zagotovo premešale

Jan Polanc: Vloge so se zagotovo premešale
19.05.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jan Polanc je na letošnji dirki po Italiji veliko časa že preživel na čelu glavnine. Kot pomočnik najprej Fernandu Gaviriji, zdaj pa brani rožnato majico Valerija Contija.

"V naši ekipi nismo ravno pričakovali, da bomo imeli rožnato majico. Je pa lepo. Jaz sem prvič v ekipi, ki ima roza majico, tako da je nekaj novega. Sigurno so se vloge od vsakega nekoliko premešale. Nič zato. Naša naloga je, da poskusimo čim dlje obdržati to majico," je po koncu osme etape dejal Jan Polanc, sicer član moštva UAE Team Emirates. Njegov klubski kolega Valerio Conti pa vodi v skupnem seštevku, kar pomeni, da celotna ekipa opravlja ogromno dela pri branjenju vodstva.

Polanc ni nobena izjema: "Ni lahko braniti majice. Vsak dan moraš delati, čeprav se tega po televiziji morda ne vidi. Danes nam vsaj ni bilo treba narekovati ritma na čelu, tako da smo nekoliko prihranili moči. Etapa pa je bila dolga in ni lahko, sigurno se čuti utrujenost." Utrujenost predvsem po petkovi izjemno hitri etapi, v kateri so mnogi želeli v pobeg. Posledično je bila povprečna hitrost velika, glavnina pa je dolgo ostala skupaj.

"Kateregakoli kolesarja si danes v skupini vprašal, je potrdil, da je bila petkova etapa res težka. Za nas je bilo danes nekoliko lažje, saj so sprinterji prevzeli v roke narekovanje ritma, tako da smo samo v zaključku pazili, da se ne bi karkoli zgodilo," je pojasnil Polanc. Seveda se lahko pohvali že z dvema etapnima zmagama na dirki po Italiji. Letos bo moral na svojo priložnost še nekoliko počakati:

"Dokler imamo majico, težko rečem. Če pa se bo kasneje ponudila kakšna priložnost, bom zagotovo poskusil." A najprej jutrišnja vožnja na čas. Dolga bo 34,8 km. Cilj bo gostil San Marino. Jutri bo tudi jasno, če bo Polanc ohranil upanje na visoka mesta v skupnem seštevku. Seveda bi moral kronometer v tem primeru odpeljati na vso moč: "Z ekipo se še nismo pogovarjali. Videli bomo. Nekih velikih želja nimam, da bi na polno vozil. Če pa bodo v ekipi dejali, da lahko poskusim, morda tudi bom."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ